Skip to main content

Yolotravellog Australie – Airlie Beach

DAG 166: KANGAROO RAINRISE IPV SUNRISE AND CYCLONE DEBBIE AND THE LAUNDRY ROOM

4 mei 2017 – Airlie BeachAustralië

Didi vertelt:
Vanochtend staan we heel vroeg op om bij zonsopkomst de kangaroos op het strand te zien. 5.30 uur gaat de wekker en 6.00 uur staan we op het strand. En dan ineens begint het te regenen en valt het hele plan in duigen. Wat eigenlijk heel mooi moest zijn veranderd van een sunrise in een rainrise en we zien een verdwaalde kangaroo die ons aankijkt van wat een gekken in de regen. Het lijkt wel of al zn kangaroo vrienden hem hebben gestuurd . Zo van er moet er toch één de toeristen vermaken in de regen, hahahah. Snel terug naar de camper en lekker opwarmen. We hebben de foto’s gezien van hoe mooi het kan zijn dus die memoriseren we dan maar in ons hoofd. We pakken alles weer in en rijden richting airlie beach waar onze camper grondig behandeld gaat worden tegen bedbugs. We kunnen op kosten van het verhuurbedrijf inchecken op een big4 park in een luxe huisje. Top geregeld dus. Wanneer je de afslag naar Airlie beach neemt begin je de gevolgen van de cyclone debbie te zien die hier 6 weken. geleden over het land geraasd heeft. Overal beschadigde huizen, omgevallen reclameborden, bomen uit de grond getrokken etc. Het is een beetje een bewolkte dag. Maar hopen dat er niet weer een cyclone komt. We checken in in ons huisje en de kids gooien zich gelijk op de bank om even tv te kijken, hahaha. Dit is nu denk ik de 5e keer tijdens onze reis dat ze tv hebben gekeken en dus niet erg om even af te schakelen en hun vertrouwde zender Nickelodeon te kijken.  Wij mogen helaas alle was gaan doen omdat de organisatie niets geregeld krijgt maar we worden er voor vergoed. Zeg maar gerust werken dus hahahah. We rijden naar een laundromat waar we zon beetje alle wasmachines en drogers in beslag nemen zodat we alles zsm klaar krijgen. De kids zijn namelijk alleen in het huisje en we willen ze niet te lang alleen laten. Wat een KUT WERK, zeg dat wassen. Gelukkig is er een Australische dame die ons helpt met de machines in te stellen en juiste wasmiddelen voor de bugs. We zijn hier dik 3 uur mee bezig en uiteindelijk 243$ aan wassen kwijt. Nogmaals wat een KUT WERK, hahaha. In mijn ogen op dit moment nog een pleonasme aangezien in mijn beleving nu werk altijd kut is hahaha. Nee grapje, werken is helemaal niet verkeerd natuurlijk als het iets is wat je graag doet. Ben benieuwd wat er op ons pad komt kwa werk want wij zouden het echt niet weten op dit moment. Maar goed na de was gedaan te hebben maar weer terug naar de camping waar de kids zich inmiddels toch maar vermaakt hebben in het zwembad etc. We gaan Savonds nog eten in een lokaal tentje waar ook weer de gevolgen van debbie te zien zijn. De cyclone heeft echt duidelijk zijn stempel achter gelaten en deze regio is inmens getroffen. Ook onze camping is maar voor 30% open. De rest van de camping/huisjes/speeltuin is verwoest en moet opnieuw opgebouwd worden. Dit beeld zie je overal rond airlie beach en de trekpleister van de regio de whitsundays zijn ook getroffen en het toerisme ligt een beetje op z’n gat.
Misschien als het morgen goed weer is gaan we met een boottocht de eilanden verkennen maar helaas is er regen voorspeld. Morgen maar weer verder kijken. Nu maar gaan genieten van onze eigen slaapkamer en een van onze hobby’s maar weer ons fatsoenlijk beoefenen hahaha. Ja ik bedoel natuurlijk gewoon lekker knuffelen.

DAG 167; THE FIRST GOANNA

5 mei 2017 – Airlie BeachAustralië

Vandaag moeten we nog een dag blijven omdat de camper vandaag nog een keer behandeld gaat worden. Het regent dlink vandaag dus besluiten we geen trip naar de whitsundays te maken. Helaas want het schijnt erg mooi te zijn, maar om
Op een zeilboot on de regen op zee te zitten lijkt ons nu niet het allerleukste om te doen. Opa claudio is jarig dus facetimen we even met nederland en voor de rest een lekkere luierdag waar de kids weer genieten van de tv en wij eindelijk weer eens ons blog kunnen bijwerken. Wanneer het even opklaart nog even lekker zwemmen en genieten van een koffie buiten. Oh ja dan ineens horen we een kakatoo tekeer gaan en zien we dat hij tekeer gaat tegen een grote goanna. Echt mooi om te zien hoe deze strijd gaat en tegelijk voor ons de eerste keer dat we een goanna (grote varaan) in het wild zien lopen. Zo recht voor ons huisje voorbij. Savonds kijken we nog samen de film ghost busters en daarna lekker het bed in.

Het is heerlijk dit reizen maar we hebben het toch ook af en toe de laatste tijd over hoe nu verder en wat is onze volgende stap na Australië. Romaine en de kids zijn wat meer aan vastigheid toen en ik koop bij wijze van spreken het liefst een oude auto/minivan in thailand om daarmee helemaal terug te rijden richting Europa om de familie en vrienden even hallo te zeggen en daarna Europa te verkennen. Twee uitersten dus maar ook hier komen we wel weer uit. In elk geval hebben we genoeg gespreksstof en dat is al heel wat als je al meer dan 20 jaar samen bent hahahah.

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!