Skip to main content

Yolotravellog Australie – Cairns

DAG 177 SHOPPEN VOOR MAMA

15 mei 2017 – CairnsAustralië

Lekker op tijd op en ontbijten en daarna ga ik met de kids shoppen voor mama die morgen jarig is. Mama heeft een hele lijst met wensen dus makkie. We lopen alle winkels af en vinden gelukkig alles wat romaine graag wilt hebben. Alleen over zonnebril die ze kado krijgt ( de andere is ze ergens verloren tijdens de reis) twijfelen we maar die kan ze ruilen. Nog even een taart halen en wat kaarsjes, overige boodschappen en we klaar. Gelukkig klaar want winkelen is echt niet mijn hobby. Thuis duiken de kids en ik snel het zwembad in en genieten we van de zon. Romaine heeft de hele ochtend lekker yoga gedaan en gesport dus even heerlijk genoten van alle rust. Het zonnetje schijnt en het is heerlijk warm. We luieren wat op de strandbedden, lunchen nog lekker wat en zo brengen we de dag eenbeetje door. De kids amuseren zich prima op zon park maar voor mij os het niet echt Australië. Ik heb echt liever de natuurcampings, maar vind dit natuurlijk ook niet erg om te doen.

Savond’s eten we wat, gaan we even naar de openlucht bioscoop op het park en  rijden we even naar de nightmarket in hwt centrum. De markt voelt weer alsof je in Azië bent maar is wel erg leuk. Eindelijk
Iets in Australië dat open is na 18.00 uur. De boulevard is ook erg gezellig mwt hier en daar wat live muziek. We lopen een heel eind over de boardwalk en de kids spelen even in een speeltuin. Op het einde eten we nog een lekker ijs en rijden we weer terug naar de camping. Lekker relax dagje en het is alweer 23.00 uur dus bedtijd voor de kids. Wij weer een wijntje en er begint een ritme te komen in ons wijn drinken hahaha.

DAG 178 HAPPY BIRTHDAY MAMA ROMAINE

16 mei 2017 – CairnsAustralië

Mama is jarig en dat zullen we vieren. Eerst maar eens de kado’s op bed en daarna gezellig ontbijten. Croissantjes etc, aan alles is gedacht. Mama mag vandaag kiezen wat we allemaal gaan doen en ze wilt graag naar jet lagoon esplenada in cairns. We pakken de picknick mand etc in en gaan er rijden er heen. Onderweg wel nog even langs de brillenzaak want de bril wil ze toch graag ruilen. Een uurtje later is de keuze gemaakt en heeft ze een nieuwe bril.

Het lagoon is heerlijk en erg mooi met wit strand etc. De kids spelen wat in het water etc en we picknicken wat in het park. Een heerlijk ontspannen middag genieten van zon, lagoon en strand. Shit ik ben vergeten geld in de auto parkeermeter te doen en dus ren ik er snel heen. De parkeerwachter is net aan zn ronde begonnen dus ik ben net op tijd. Weer een paar uurtjes gratis geparkeerd, hahaha. Rond etenstijd rijden we terug naar de camping. Hier gaan we nog samen naar een film kijken in de openlucht bioscoop en genieten we van wat pizza. We drinken ons nog wat wijn en maken er een gezellige avond van. Romaine krijgt natuurlijk Savonds nog een heerlijke massage van mij en zo vieren we dat ze weer een jaartje ouder is. 39 al, dat oud wijf hahahahaha.

Oh ja er is toch ook wat twijfel over deze bril dus morgen toch nog maar een keer terug kijken voor een andere.

DAG 179 SHOPPEN VOOR JESSA

17 mei 2017 – CairnsAustralië

Oh men, weer shoppen en nu voor Jessa die morgen jarig is. Zij heeft echt een fucking lange lijst en dus gaat dat lang duren. We gaan naar een winkelcentrum waar we om de beurt afwisselen en jessa afleiden terwijl de ander het lijstje afwerkt. Na een paar uurtjes hebben we bijna alles bij elkaar en kunnen we eindelijk richting de camping. Ei met princes er in, dagboek met slot, shopkins pyama etc etc. Oh wat kan shoppen toch vermoeiend zijn.

De rest van de dag dus heerlijk aan het zwembad doorgebracht en leuke dingen gedaan met de kids. Lekker alle restjes nog opgemaakt kwa eten, Savonds nog de cadeaus ingepakt en versierd.

Jessa kon niet slapen van de spanning  het  en dus wilde ze bij ons slapen. Wel mij kriebelen zeg ik dan altijd maar dat komt er nooit van.

Een paar wijntjes gedronken en filmpje gekeken en toen samen het bed in gedoken.

DAG 180: ER IS ER 1 JARIG, HOERA!!!

18 mei 2017 – CairnsAustralië

Er is er 1 jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is JESSA.

Zo laat als dat Jessa ging slapen, zo vroeg was ze wakker.
Niks ontbijt op bed. Nee, Jessa wilt cadeautjes op bed. Eerst Joli en Juna wakker gemaakt, snel lang zal ze leven gezongen, want Jes had geen geduld meer.               Van je rats, rits, rats en binnen no time had Jes alle 20 cadeautjes uitgepakt.

Jessa uitpakken 1 Jessa uitpakken 2 Jessa past zonnebril Jessa uitpakken 3

Buiten op het balkon lekker ontbeten. Croissantjes en zo, maar Jes had geen honger. Ze wilde met haar cadeautjes spelen. Na het ontbijt wilde de dame haar taart al eten, maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Eerst wat spelen en zwemmen. Daarna kunnen we de taart eten.
Jes had een duikbril gekregen, dus die ging mee naar het zwembad.
Tegen 11 uur kwamen de meiden terug en toen wilde Jessa toch echt haar taart. Zo gezegd, zo gedaan.

Jessa taart 1 Jessa taart 2

De meiden vonden de taart heerlijk. Roze, met cake en van binnen crème met aardbei. Lekker zoet. 1 taart(je) met z’n vijven, helemaal op. De buikjes waren goed gevuld.
En wat nu? Wat gaan we nu doen?                                                                           Jessa wilt graag naar een dierentuin. In de buurt van ons is Hartleys crocodile adventure. Hier kun je kangoeroe’s en cassowary’s voeren, krokodillen en slangen show zien, een rondvaart tussen de krokodillen maken. Kortom er valt van alles te beleven, maar er is 1 minpunt(je), het is ook een crocodile farm. Ze kweken krokodillen voor de verkoop.
Van verschillende mensen hebben we echter gehoord dat Hartleys de moeite waard is om te bezoeken, dus alle ballen verzamelen en op naar Hartleys.

Het is een klein uurtje rijden.
We zijn nog niet binnen of er komt een medewerker met een babykrokodil op z’n arm voorbij gelopen. De meiden: oooooh, wat lief. Ze mogen hem even aaien. Het bekje is dicht getapet. Gelukkig, want anders: ooooh, wat lief, hap, snap, vinger weg, hihihi.
Bij de kassa krijgen we een plattegrond mee en de route die we het beste kunnen volgen, zodat we alle shows kunnen zien.
Eerst een korte wandeling door het park tussen de krokodillen. Er zijn d’r ontzettend veel hier en ze liggen er super bij( de krokodillen). Mooie natuurlijke omgeving, veel plek. Ziet er waan uit. Niets te zien van een crocodile farm.

Wandelen 1 Wandelen 2 Grote krokodil

Om half 2 begint de crocodile farm tour. We gaan er naartoe. Hier wordt tekst en uitleg gegeven over Hartleys. Het is een beetje saai voor de meiden, maar didi en ik zijn nieuwsgierig. We lopen naar de plek waar de uitleg wordt gegeven. Daar verteld een medewerker dat we hem kunnen volgen. Via een hek komen we uit bij een tribune waar we plaats mogen nemen. Er zijn verschillende basins met heel veel krokodillen erin. Dit lijkt al meer op een crocodile farm.

Didi krokodil Farm 2
Open en eerlijk vertelt de man hoe het bedrijf functioneert.
Uiteindelijk komt het hier op neer:
Vroeger werd er veel gejaagd op krokodillen. Dit was toen nog legaal.
De eigenaar van Hartleys jaagde ook op krokodillen. Na jaren te hebben gejaagd merkte de eigenaar dat de krokodillen populatie in het wild afnam.
Om te zorgen dat de krokodillen populatie in het wild behouden zou blijven, is de eigenaar van Hartleys de krokodillen in gevangenschap gaan fokken. Hij was de eerste in Australië. Dit trok de aandacht van de filmindustrie en die maakte documentaires over Hartleys en de krokodillen.
Hierdoor is er uiteindelijk in 1974 een verbod gekomen om op krokodillen in het wild te jagen. CHAPEAU!!!
Tegenwoordig fokken ze bij Hartleys nog steeds krokodillen. De vraag naar de huid en het vlees blijft EN het levert veel geld op.
De basins met krokodillen waar we nu, vanuit de tribune, op uitkijken, dat zijn dus de krokodillen voor de productie.
Okeeeeeé, dit vind ik ?????
(Wetende dat deze krokodillen 1,5 tot 3 jaar na hun geboorte enorm veel geld opleveren voor Hartleys, maar….. als dit niet wordt gedaan, er in het wild weer zal worden gestroopt).

Dit zijn van die dingen in deze wereld waarvan ik denk: het is niet goed, het is niet fout, het is, uhhh, gewoon kut. Sorry, voor deze uitdrukking, maar dit is het enigste woord wat bij mij naar boven komt. Hoe ik het ook went of keer het is allebei niet wat ik wil.
Ik kan er een heel stuk overschrijven en dat zal ik zeker doen, maar dat bewaar ik voor een andere keer.
Wat ik goed vind van Hartleys: ze steken het niet onder stoelen of banken. Ze zijn open en eerlijk. De bezoeker weet waar hij aan toe is.
Einde van de farm tour, verder.

De volgende activiteit is een boottocht.
De boot is aan de zijkanten dicht gemaakt met plexiglas, zodat we beschermd zijn tegen de krokodillen. WAT???? Die springen toch niet zo hoog. O, jawel dus.
De boottocht gaat door een mooie lagune met heeeel veeeel krokodillen. Na even varen wordt de boot stil gelegd. De enthousiaste en grappige stuurman Mike haalt een bamboo stok tevoorschijn en hangt er een paar kippenhoofden aan. Hij laat de stok boven het water bungelen. De krokodillen kennen het ritueeltje en drijven al naast de boot. Er zitten een paar flinke joekels tussen.
Één voor één proberen de krokodillen het vlees te pakken. Eeee, die komen ver uit het water.

Jessa boot Juna boot Boottocht 2 Boottocht 1 Boottocht 3 Boottocht 4 Boottocht 5

Halleluja voor het  plexiglas.
Wat een prachtbeesten, maar wat een tanden, ieuw. Na de voedertijd varen we verder en maken het rondje af. Ik moet zeggen: erg mooi, zeker de moeite waard. Op naar de volgende activiteit.

De crocodile attack show, klinkt veel belovend. We mogen plaats nemen op een tribune die uitkijkt op een grote plas water met daarin, juist je raad het waarschijnlijk al, een krokodil van leuk formaat. Even later komt onze enthousiaste en grappige stuurman Mike aan.
Hij verwelkomt ons en de show kan beginnen. De krokodil ligt in het water en er is een klein zandbankje waar Mike op gaat staan. Mike verteld over ‘de krokodil’ en zijn bestaan. Hij laat zien hoe een krokodil zijn prooi vindt, vangt en opvreet. Soms erg spannend, want Mike komt wel erg dichtbij de krokodil, maar we hebben een happy end. Mike wordt niet opgevreten.
Een leuke en informatieve show. Dat vonden de meiden trouwens ook.

En nu…. kangoeroes voeren. Een groot gedeelte van het park is voor de kangoeroes. Ze springen hier vrij rond. We mogen ze aaien en voeren. De meiden vinden het geweldig.

Jessa kangoeroe Jessa kangoeroe Joli kangoeroe Jessa kangoeroe

Na een tijd te hebben rondgewandeld gaan we verder naar de cassowary. Ook voedertijd. Er staan bakken met fruit waaruit we de cassowary door het hek mogen voeren. Met hun snavel pakken ze heel voorzichtig het stuk fruit uit je hand. Ze zijn wel kieskeurig. Het liefst eten ze druiven. Als we ze iets anders geven pakken ze het voorzichtig aan, maar laten het net zo gemakkelijk weer op de grond vallen. Misschien voor later. Er zit een medewerkster bij. Ze verteld over de cassowary en beantwoord al onze vragen over dit prachtig beest.

Joli voert cassowary Cassowary

Als laatste is het voeren van de koala. Helaas mogen we ze niet zelf voeren, maar we mogen ze wel even aaien en….. 1 koala heeft een babykoala in haar buidel. Het kleintje komt even naar buiten en daar gaan de meiden weer in koor: ooooh, wat lief. Hihihi.

Koala met baby

Het park gaat sluiten, dus terug naar ons huisje. Onderweg nog even een tussenstop, want er zitten ontzettend veel kangoeroes op een grasveld. We willen graag dichtbij de kangoeroes, maar mensen van hier waarschuwen ons. Ze vertellen dat de kangoeroe mannetjes aan de agressieve kant zijn ivm de jonkies. We blijven dan ook maar van een afstandje de kangoeroes bewonderen.

Stop 1 Stop 2

Eenmaal in ons huisje ga ik aan de kook. Nou, ja aan de kook??? Jessa heeft hamburger als verjaardagsdiner uitgekozen. Lekker en makkelijk.
‘s Avonds een film buiten op het grasveld gekeken, daarna zijn de meiden nog naar de speeltuin geweest en toen waren we allemaal bek af.

DAG 181; GOODBYE AUSTRALIA, HELLO BALI

19 mei 2017 – CairnsAustralië

Vandaag alweer de laatste dag in Australië. Wat is de tijd hier omgevlogen en wat hebben we allemaal meegemaakt. Het was echt een heerlijke tijd, van het moment dat we bij jodi aankwamen, het camperen met de tent /camper, de blue mountains, fraser island , tablelands, alle leuke strandplaatsjes en vooral de wilde dieren en de vriendelijke aussies hebben er voor gezorgd dat we een mooie tijd hebben gehad in Australië.

Het is een mooi land en ik denk dat we de mooiste delen nog niet gezien hebben. Helaas is het ook een duur land wat het reizen iets minder leuk maakt.  Past het land perfect bij ons? Nee daar hebben ze te weinig het echte strandleven voor zoals in Azië maar ik denk wel dat de levensstandaard er een stuk hoger ligt dan in nederland. Vergelijk het maar met nederland 15 jaar geleden waar je alles kon lenen en waar je elke maand genoeg geld over hield om alles te kunnen doen. Maar goed we hebben er voor gekozen om naar bali te gaan zodat we even goedkoop kunnen leven en niet hoeven te koken etc zodat we meer tijd over hebben om te denken over de toekomst.

Auto inleveren aus

Vandaag dus alles inpakken en rond 18.00 uur kunnen we vertrekken richting het vliegveld. De kids spelen nog wat in de speeltuinen etc terwijl ik nog een reistas erbij haal bij de big W. Ja de kids hebben aardig wat spul verzameld en we willen een deel van onze kampeerspullen mee nemen.  Zo een mooi roze/paarse tas gevonden en inpakken maar. Het past allemaal net. Alles overige zaken zoals stoeltjes, tent, eten etc geven we af aan wat andere reizigers in de camp kitchen. Waren toevallig nederlanders die nog wat weken voor de boeg hadden. op naar het vliegveld, de auto inleveren en inchecken voor onze vlucht. De kids kopen nog wat magneetjes ( ze willen van elk land een magneetje hebben) van al ons kleingeld en al snel kunnen we boarden. Dat waren de laatste passen op Australische bodem voor nu maar we sluiten niet uit dat we er niet meer terug zullen komen.

Vliegtuig naar bali

Dus nog genoeg stof om over na te denken en dat willen we eens rustig gaan doen op Bali.  De vlucht gaat snel en wanneer we landen op bali hebben we zo de koffers te pakken en zitten we voor je het weet weer in de taxi. Deze brengt ons naar ons hotel in kuta. We hebben voor kuta gekozen omdat we laat aankomen midden in de nacht en dus niet te ver willen rijden.  Hier blijven we drie nachtjes om een leuke plek ergens op of rondom bali uit te zoeken. Het voelt toch een beetje als thuis komen en de Aziatische stijl van leven waar veel 24 uur open is en ik dus gewoon even wat drankjes kan gaan halen bevalt ons wel. Heerlijk ook weer al die geuren etc. Ja bali heeft iets speciaals. Het is niet het eiland met de mooiste stranden maar de sfeer , cultuur en de mensen maakt dat al snel goed. We drinken nog onze smirinof ice op en dan snel een paar uurtjes slaap pakken want het is inmiddels 2.30 uur .

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!