Skip to main content

Yolotravellog Bali – Seminyak

DAG 185 T/M 187 LUI, LUI EN NOG EENS LUI

23 mei 2017 – SeminyakIndonesië

Weer drie dagen lekker genieten van zon zee en strand. De 23e verhuizen we naar seminyak waar we verblijven in een leuk hotel aan het strand. De foto’s van het hotel zagen er iets anders uit dan in het echt maar na wat onderhandelen krijgen we een mooie prijs voor een week. Het strand in seminyak is mooi en breed en er zijn leuke golven om te spelen of surfen. Rond een uur of 5 beginnen ze op het strand een voetbalveld op te zetten en ik bedenk me niet lang want ik kan wel wat beweging gebruiken. Heerlijk wat voetballen op het strand en het gaat er fanatiek aan toe. Dat ga ik vanavond of morgen voelen hahaha. Wat heerijk, de kids genieten van het strand, romaine zont wat en ik voetbal. Super lekker dagje dus. Savonds eten we wat op het strand en we ondervinden al snel dat de prijzen in seminyak een stuk hoger liggen dan kuta en sanur dus das niet echt handig gezien ons budget maar af en toe moeten we ons laten gaan. Dus lekker eten met wat live muziek op de achtergrond. Na het eten lopen we een stuk over het strand. Tijdens onze wandeling komen we een grote schildpad tegen die terug naar zee aan het lopen is. Hij heeft net eieren gelegd op het strand. Heel apart om dat te zien op zon toeristisch strand. Na de wandeling lekker het bed in want door de zon wordt je aardig moe.

De 24e en 25e zijn weer wat luie dagen en gewoon wat genieten van het strandleven en het eten. kids vinden het zwembad heerlijk en het strand is ook echt lekker maar het hotel is het net niet dus we zoeken ook wat verder naar een ander hotel. Helaas zijn de prijzen in seminyak eeg hoog dus zoeken we ook in canggu en amed. Uiteindelijk vinden we steeds niet wat we vinden en dus leggen we er ons maar bij neer. De dames shoppen nog wat voor mijn verjaardag terwijl ik er eentje drink op het strand genietend van de ondergaande zon. Ik ben de 26e jarig dus dat maar eens eerst vieren en dan zien we wel weer verder.

DAG 188 HAPPY BIRTHDAY PAPA

26 mei 2017 – CangguIndonesië

Heerlijk wakker worden met ontbijt op bed en kado’s uitpakken. Ik krijg wat leuke armbandjes , korte broek en een tshirt en nog wat leuke dingen. Ik mag vandaag kiezen wat we doen, yeah. Laten we naar canggu gaan en daar eens kijken hoe het is. Canggu is totaal anders dan we verwachten maar er hangt wel een lekkere rustige relaxte sfeer. We lopen een stuk over het strand en daar komen we een strandbar met zwembad tegen. Kids willen er graag heen dus laten we even kijken. Het is een luxe strandbar waar een prijskaartje aan hangt maar och ik ben jarig dus laat gaan die wagen. Ik moet de creditcard inleveren en er is een minimum besteding dus dat zegt eigenlijk al genoeg.  We genieten er van en laten ons lekker verwennen met drankjes en hapjes en nemen af en toe een duik in het water. Ongepland een super verjaardag gehad en niks is lekkerder daneen baco op een mooi strand in een leuke sfeer heerlijk.

We besluiten een stuk door het dorp te lopen en drinken ons nog een koffie terwijl
We op de taxi wachten. Lekker met de taxi naar het hotel, even opfrissen en daarna heerlijk dineren op het strand. Ik geniet van het eten en de baco’s en voel mij echt jarig. Nog een heerlijke massage en wat knuffels van main en op naar mijn 40e in 2018. Wow 40 alweer volgend jaar. Wat gaat het leven snel dus maar dagelijks blijven genieten.

DAG 189 MEETING OLD FRIENDS

27 mei 2017 – SeminyakIndonesië

De kids en main hebben zin in wat te luieren en dus ga ik maar op bezoek bij een vriend uit venlo die nu op bali woont. Noes heeft jaren in jakarta gewoond en nu verhuisd naar bali en heeft daar een restaurant. Ik wandel er op de gok heen en hoop dat hij daar is. Wanneer ik aankom ziet hij mij direct. Didi, ja hahahaha. We drinken gezellig een paar biertjes en kletsen heerlijk bij over onze levens etc. We spreken af dat ik de dag erna er kom eten met main en de kids zodat we nog even gezellig verder kunnen praten.
Hij brengt mij op z’n scooter terug naar het hotel waar hij even kennis maakt met de kids en main en voor je het weet zitren we weer een uur te praten hanaha. Savonds vinden we een goedkope warung waar we kunnen eten en genieten daar van de overheerlijke goedkope Indonesische gerechten. Ok dus je kunt ook goedkoop eten in seminyak, maar dan moet je wel even zoeken. Als ik trouwens duur zeg dan bedoel ik duur ivm ons budget. Een dure nasi goreng kost 60000 tot zelfs 80000 idr en een goedkope krijg je voor 15000 tot 25000 idr. 10.000 is ongeveer 0,70 cent dus duur is € 5,60 hahahah. Als ik het schrijf moet ik zelf een beetje lachen maar 5 personen x €5,60 =€28,- en 5 personen x € 1,05 = €5,05 dus een verschil van €23 per etentje en geloof mij het goedkope eten smaakt vaak beter en authentieker. Ik weet in nederland krijg je daar nog geen voorgerecht voor maar als je lang op reis bent moet je op de kleintjes letten anders kun je zo weer naar huis hahaha. Maar goed weer een heerlijk dagje en Noes bedankt voor de gastvrijheid en we verheugen er nu al op om het eten morgen bij jou te proeven.

DAG 190 EN 191: CHINESE TRENDS EN ETEN BIJ NOES

28 mei 2017 – SeminyakIndonesië

Maandag en dinsdag weer lekker luie stranddagen met wandelen, spelen op het strand, bodyboarden en we huren nog een surfplank voor joli zodat ze kan oefenen. De golven zijn erg groot en het is erg lastig waardoor joli het nu even niet meer zo leuk vind. Een uurtje laten proberen we het nog eens en dan gaat het een stuk beter.

We aanschouwen nog even de nieuwste chinese strandtrends. Wat zitten er aparte mensen tussen die met een regenjas en een boei om de zee in duiken. Ik maak niet niet snel fotos van andere mensen maar kon het nu niet laten want dit gaat toch echt ver. Och ja en ze hebben wel 1000 keer fotos van onze kids gemaakt dus ze zullen het wel normaal vinden. Niet lachen he hahahaha.

We eten de 28e nog savonds bij Noes in zijn restaurant linda’s warung. Hij heeft er een nasi rendang op staan die heerlijk is. Alle andere gerechten zijn overigens ior erg lekker en het is er erg gezellig en betaalbaar. We ontmoeten zijn vriendin en genieten nog lekker na met een drankje. Oh ja we hebben vanochtend tijdens het ontbijt besloten morgen toch echt te vertrekken uit ons hotel aangezien de vliegen dagelijks ons ontbijt op eten. We worden er gek van. We hebben een leuk hotel gevonden een stuk verder op dat in de aanbieding was op agoda dus morgen  inpakken en wegwezen.

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!