Skip to main content

Yolotravellog Cambodia Siem Reap

DAG 59, REIS NAAR CAMBODIA, SIEM REAP

14 januari 2017 – Siem ReapCambodja

Didi vertelt;
Vandaag een reisdag en wel van ko kut thailand naar siem reap cambodia. 30 min songthaew taxi, 70 min boot naar vaste land, 3,5 uur minivan naar grens cambodia, 1 uur visums/paspoortcontrole etc, 3 uur minivan naar siem reap, 1 uur hotel zoeken.

Het was dus een lange trip voor de kids maar het is super gegaan. De boottocht is heerlijk. We zitten buiten op het dek zodat je heerlijk kunt genieten van de wind etc. Opvallend is dat alle toeristen buiten op het dek zitten en alle Aziaten binnen in het airco deel van het veer. De overtocht gaat supersnel en gelukkig wordt deze keer niemand misselijk.

Boottocht ko kood 2 Boottocht ko kut

In de haven vam laem sok staat een minivan klaar die ons vervoert naar de cambodiaanse grens. Super mooie en luxe minivan met ligstoelen etc. Wanneer we de chaffeur vragen wat muziek op te zetten speelt hij allemaal onze favoriete nummers. Alsof hij wist dat wij kwamen en wat onze favoriete nummers waren. Pitstopje om wat chips etc in te slaan en de bus vol te tanken voor 0,60 cent per liter. Ja iets goedkoper dus dan bij ons. De chauffeur rijd super snel en zou niet misstaan op een formule 1 circuit, maar gelukkig vallen we als snel in slaap en merken we er niet teveel van. Busrit Busrit juna

Aangekomen bij de grens moeten we rugzakken pakken en lopend over de grens van cambodia. Eerst trapje op om thailand te verlaten via de douane en vervolgens trapje af, stukje lopen om in een ruimte foto’s te maken a 100bath voor het visum van Cambodia. Daarna weer een stuk lopen en drukke weg oversteken om bij het visum aanvraag kantoor te komen waar we de visums a $35 kunnen kopen. Formuliertje invullen, pasfoto erbij en klaar. Nu weer een stuk wandelen om de douane van cambodia het paspoort te laten stempelen en voila we zijn in cambodia.

Grens cambodia Grens cambodia Grens cambodia 3 Grens cambodia 5 Arrival cambodia

Je merkt al direct het verschil tussen de beide landen aangezien de kantoortjes van thailand al allemaal mooi en nieuw zijn en die van cambodia staan er volgens mij al 100 jaar. Wanneer we de douane voorbij zijn ziin er vele bedelende kids en liggen er ook wat zwerfkids en baby’s op de grond. Heel zieligen  voor de kids moeilijk om te begrijpen. Moeten die zo slapen pap? Nou schatjes er zijn ook kinderen die het niet zo goed hebben als ons en die moeten dus zo bedelen om geld te krijgen om eten. Die hebben inderdaad geen quad, playstation, ipad etc. Ik zie de kids zich voor het eerst realiseren dat ze inderdaad erg veel hebben. Ik speel er op in en vraag ze, maar als jij nu je quad kon verkopen en het geld aan een van deze kids kon geven zodat hij daarvan 3 jaar kon eten, zou je dat doen. Ze antwoorden heel snel ja. Het is ook erg aangrijpend als je de zwerfkids ziet en natuurlijk zitten er ook kids bij die het bedelen als een spelletje zien maar je merkt al direct dat cambodia veel puurder is dan thailand want het voelt als thailand maar dan 15 jaar terug. We moeten met een bus naar de busterminal een paar km verder op om daar weer naar een minivan over te kunnen stappen. Onderweg trapt de buschauffeur op de rem en rent naar buiten. Er is een auto in de greppel beland dus ik denk hij gaat helpen, maar nee hoor. Hij gaat uitgebreid foto’s knippen van het ongeluk om vervolgens weer in de bus te stappen om ons naar de terminal te brengen. Hier rekenen we de 2,5$ af en worden we naar de minivan gebracht. Nu geen luxe minivan met ligstoelen etc maar een hele oude minivan met die bankjes die te rechtop staan en tijdens het rijden merken we dat hij alleen de 1,2 en 5 van de versnellingen kan gebruiken. Tussendoor worden de tanden van de versnellingsbak veelvuldig gepoetst. Het is ongeveer 150 km tot siem reap dus we vragen ons af hoezo de rit 3 uur gaat duren aangezien we het tempo van de thai gewend zijn. Nou deze chauffeur rijd niet harder dan 60 km/h maar dat weet hij waarschijnlijk niet omdat zowel de km teller als de toerenteller het helemaal niet doen. Voor de rest is de bus redelijk in orde en zitten we goed. Tussendoor nog even zijn” zus ” opgehaald want die moet ook naar siem reap. Ik was al voorain gaan zitten maar belauit mijn plekje af te staan aan zijn zogenaamde zus die op onze kosten meereist naar siem reap. Bij een tussenstop moeten devkids plassen en zien ze geen wc maar een gat in de grond. Ja eindelijk gehurkt plassen een keer. Het gaat de dames goed af.

Joli jessa wc gat in grond

Eindelijk aangekomen in siem reap en wat denk je de driver kan het hostel niet vinden. Na een uur zoeken komen we er dan eindelijk en dan blijkt er iets fout te zijn gegaan met de boeking. Er is maar 1 kamer en we hebben er 3 nodig. De medewerker doet zij uiterste best en boekt ons voor 2 nachten naar een ander duurder hotel op hun kosten. Daarna kunnen we 2 nachten naar hun hotel komen. Dus nog even 10 minuten met de tuk tuk naar het volgende hotel en daar kunnen we ons eindelijk rond 20.00 uur inchecken. Gelijk de tassen gedumpt en het dorp ingelopen om lekker te eten. En ja Cambodia is nog goedkoper dan thailand. Niet veel maar wel iets. Goodbye thailand and Hello Cambodia !

Ps. Thailand verlaten is toch een beetje als thuis verlaten dus dat gevoel geeft wel aan dat we het erg leuk hebben gehad in thailand en wie weet wordt ko chang of kood in de toekomst ons nieuwe verblijf plekje.

Tussenstop bus Jessa glasblazen

DAG 60; SIEM REAP, BOUTIQUE VILLA

15 januari 2017 – Siem ReapCambodja

Didi vertelt;
Heerlijk wakker worden in de boutique villa op onze eerste ochtend. Vandaag doen we rustig aan  gezien de lange reis van gisteren. Lekker wat aan het zwembad gehangen met de kids en toen ze het moe waren zijn we het dorpje in gelopen.

Kids zwembad

Siem reap is echt een heel leuk stadje met een geweldige sfeer. Vele gezellige marktjes, eettentjes, pubstreet, museums etc. We doen deze dag niet veel meer dan lekker wat rondwandelen en van de sfeer genieten. Er wordt veel gedroogde vis etc verkocht op de marktjes wat er niet echt smakelijk uitziet.

Markt gedroogd eten Markt kleding Markt eetkraampjes

Gino en ik vermaken ons op de marktjes door op allerlei gekke manieren te onderhandelen en zo de prijzen omlaag te krijgen. Ik heb al snel in de gaten dat als je met humor werkt en daarna nog eens de kids in de strijd gooit door ze zielig te laten kijken je de meeste korting krijg. Ik gebruik dan ook vaak de zin ” i am a poor dad with 3 daughters and they have to eat so please little bit more discount” . Het werkt in de meeste gevallen. :-). Savond’s eten we de door juna zo geliefde frikandellen. Heerlijk  ik neem een frikandel speciaal met echte hela curry en dat in cambodia. De dutch snack blijkt 10 dagen geleden geopend te zijn dus mochten jullie in cambodia zijn en een echte frikandel, kaassoufle, kroket en hand geschelde frietjes willen dan ga zeker naar de dutch snack. https://www.facebook.com/The-Dutch-Snack-1161970537233099/

Dutch snack

Rond een uur of elf gaan we terug naar ons guesthouse om lekker te slapen aangezien we morgen er weer vroeg uit mogen om de angkor wat te bezichtigen.

DAG 61, ANGKOR WAT SIEM REAP

16 januari 2017 – Angkor WatCambodja

Angkor Wat day !
Al jaren zeggen romaine en ik tegen elkaar dat we deze tempel willen bezoeken dus het is best wel apart dat die dag nu aangebroken is. We hebben de kids al vele verhalen verteld en ze goed voorbereid op het feit dat het veel wandelen wordt. Het is echt een waanzinnig tempelcomplex en de ronde die we gaan maken is in totaal meer dan 30 km. Een groot deel leggen we af met de tuk tuk maar alles binnen de tempels doe je lopend. De grootste tempel is van voor naar achteren ongeveer 2,5 km lopen dus kun je je voorstellen dat ze erg groot zijn. Ik kan er uren over vertellen maar ik denk dat de foto’s voor zichzelf spreken. We hebben er in elk geval erg van genoten en vooral de tempel in de jungle waar de film tomb raider met Angelina Joli in de hoofdrol vonden de kids erg leuk. Ik heb nog goed gezocht naar Angelina en haar een paar keer geroepen maar ze was er helaas niet meer 🙁 .

Nadat we terug komen van de tempels verhuizen we naar het guesthouse dat we oorspronkelijk geboekt hadden. Savond’s krijg ik flinke hoofdpijn en besluiten romaine en de kids  in het guesthouse te eten. Gino en chantal gaan naar het centrum en Ik blijf in bed liggen tot de ibu werkt maar val in slaap. Wanneer ik om 22.00 uur wakker schrik als romaine de kamer op komt heb ik honger en ga ik buiten kijken. Shit, Niets meer geopend. Ik vraag aan de receptie waar ik nog wat kan eten en hij verteld mij waar een geeft een gratis fiets mee. Fietsend door Siem Reap op zoek naar iets te eten. Al snel vind ik een supermarkt en een eetstalletje. Pak een lekker kleine hap en ga weer terug naar de kamer. Nog wat gekletst met romaine en gaan slapen. Wat een mooie dag en Angkor Wat je was geweldig.

DAG 62, SIEM REAP CAMBODIA, POOL PARTY HOSTEL

17 januari 2017 – Siem ReapCambodja

Didi vertelt;

Vandaag weer gerelaxt aan het zwembad met de kids. Je merkt dat ze na een lange dag erg moe zijn van het wandelen en alle indrukken dus moet je het reistempo aanpassen en af en toe een relax dagje er tussen plaatsen. Wanneer gino en chantal terug komen van de nagelstudio ( ja als je nagels maar mooi zijn) heeft hij als verassing een fles 75 cl Bacardi meegenomen. De prijs is $6,90 dus wel heel goedkoop in vergelijk met nederland.

Bacardi cheap

Lekker wat gezwommen, gegeten, massage genomen en savonds nog wat geslenterd door het dorpje. Tijdens het wandelen besluit ik bij een kraampje twee schorpioenen te kopen en te kijken of de kids het durven te eten. Papa eerst is natuurlijk het antwoord. Ik eet de eerste schorpioen van het stokje af en eet hem op. Het smaakt niet vies maar ook zeker niet lekker. Joli durft ook een hapje te nemen maar juna en Jessa liever niet. Gino eet de andere schorpioen op. Beetje een aangebakken smaak. Aan het eind zijn we in de love & peace bar wat gaan drinken en heeft jessa weer kunnen genieten van de life muziek die ze daar speelden. Jessa vind live muziek echt geweldig dus ik denk dat er wel een klein muziekantje schuilt in haar.

Jessa muziek

De zanger komt later bij ons in de buurt zitten en na wat kletsen kom ik erachter dat hij Maleisisch spreekt en we dus een een beetje maleis met elkaar kunnen spreken. Ik spreek zelf helaas niet goed maleis wat ik erg jammer vind.  Moet ik toch maar eens oppakken aangezien we op onze reis waarschijnlijk ook nog naar de molukken gaan. Het was een heerlijke dag en morgen vertrekken we weer naar de volgende plek, Pnom Penh. Het poolparty hostel waar we in slapen is een van de beste hostels die we tot nu toe gehad hebben in Azië. Super schone kamers, het vriendelijkste en behulpzaamste personeel, lekker en betaalbaar eten etc. Echt een aanrader voor Siem Reap. Poolparty vertrek Pool party zwembadPool party muur

Restaurant diro Massage Massage dijo

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!