Skip to main content

Yolotravellog Ko Chang – Klong Prao beach

DAG 37 KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

23 december 2016 – Koh ChangThailand

Dag 37

Didi verteld:

Vandaag vertrekken we van lonelybeach naar klong prao beach. Eerst natuurlijk nog even gebruik maken van het gratis ontbijt en dan de backpacks pakken. Ik had gedacht dat de kids het lastig zouden vinden om naar een nieuwe plek te gaan omdat ze zo goed met de andere kids konden spelen en er in het nieuwe resort geen zwembad is maar dit blijkt niet te zijn, Ja Romaine je had gelijk! Ze vinden het heerlijk om weer te verhuizen en verheugen zich op de nieuwe plek. Het gekke is dat elke keer wanneer we in minder mooie, kleine huisjes zitten de kids deze leuker vinden dan de luxere versies.
Zij letten op totaal andere zaken dan wij. Oh kijk wat een groot bed is meestal de eerste reactie. Al staat er een krot maar bijvoorbeeld 2 grote tweepersoonsbedden dan is het huisje al snel mooier in hun ogen. Wij kijken of er horren zijn, de airco/fan werkt en de douche een beetje fatsoenlijk is.

Kamer magic  Badkamer magic Badkamer magic 2 Kamer magic resort

Ik vind het geweldig dat de kids zo makkelijk zijn en zich zo snel aan situaties kunnen aanpassen. We verhuizen thailand stijl. Zita met de kids en de bagage in de songthaew en wij op de scooters er achter aan. Zie de video die ik gemaakt heb. Het is trouwens een heerlijk gevoel om zo vrij te zijn en je zo makkelijk te kunnen verplaatsen. Op onze kamer in Magic resort staan ook twee grote tweepersoonsbedden of ik moet eigenlijk zeggen , er liggen ook twee grote matrassen op een verhoogd gemetseld deel in de kamer. Ja geen verstelbare lattenbodem, geen boxspring, geen matras met 400 veren per cm2 etc en toch slaap je heerlijk.  Ik krijg steeds vaker het gevoel dat wij, ons gezin, in Nederland toch wel verwend zijn en wij luxe helaas als must zijn gaan zien terwijl dit totaal niet is. Ik ben blij dat dit met de dag minder wordt en ik hoop dat we nooit meer terugvallen in het streven naar dmaterialisme en onze kids door deze ervaring in gaan zien dat we niet zoveel nodig hebben. We slapen trouwens in twee aparte huisjes wat in het begin erg wennen was, maar je voelt je steeds veiliger en dus heb je steeds minder last ervan dat de kids apart liggen. Smiddags doet romaine een dutje met Jessa en ik ga naar een huis kijken dat op jaarbasis te huur is. Ik doe dit vaker omdat we dadelijk toch een keer wat vastigheid moeten krijgen als we besloten hebben waar we de komende tijd willen wonen. Daarna ga ik wat met de kids snorkelen en kleine krabbetjes vangen. We hebben Juna eindelijk voor een deel van de angst af voor visjes en ze gaat lekker de zee in. Ze speelt zelfs met de krabbetjes . Savonds lopen we lekker met de hele bups over het strand naar een leuk restaurantje om te eten. Ik geniet elke keer weer alsIk met de voeten in het zand kan eten en het is voor de kids fijn om op het strand te kunnen spelen. Tijdens het eten worden we getrakteerd op een waanzinnige vuurshow met acrobatiek, afgestemd op Muziek etc.

Vuurshow strand

Niek vind hem zo mooi dat hij vergeet dat hij met juna en Jessa het spel speelt wie het langst niks kan zeggen. Ze waren inmiddels al een half uur stil maar niek verloor hierdoor het spelletje. Ik at per ongeluk een groene peper en mijn mond stond echt in de fik. Alles brandde.  Ik had al lang niet meer zoiets pittigs gegeten. Was echt fuck , fuck en nog eens fuck en dat wil ik nooit meer proeven. Nog een drankje gedaan bij ons eigen barretje en daarna een keer op tijd naar bed. Wat een heerlijke dag weer. Oh ja we kregen vandaag te horen dat gino zijn hypotheek is goedgekeurd en hij dus definitief het huis van pap en mam kan kopen. Echt geweldig dat hij dit doet en zodat we toch nog met wat er overgebleven is van ons gezin een vertrouwde plek hebben. Ik verheug mij ook erg op de komst van gino en chantal zodat we eindelijk weer samen zijn als gezin en we samen kunnen genieten van een mooie tijd. Wel terusten en tot snel

Zonsondergand didi Sunset

DAG 38 KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

24 december 2016 – Ko ChangThailand

Didi verteld:

Buiten het feit dat er een aantal kerstslingers hangen, de dure resorts podiums op aan het bouwen zijn voor hun kerstshows en je in plaatst van witte sneeuw wit strand ziet heb je niet in de gaten dat het vanavond kerstavond is. Ons uitzicht op dit moment.

Uitzicht magic resort huisje

S’ochtends lekker ontbeten en daarna de zee in gegaan en daarna begon mijn favoriete bezigheid, kerstshoppen :-(. We doen morgen avond namelijk surprise en daarvoor moeten we wat kleine cadeautjes kopen voor in totaal 300 bath en een gedicht schrijven. de volgende lootjes ware getrokken: Didi –> Juna , Juna –> Zita, Zita –> Joli, Joli –> Jessa, Jessa –> Niek, Niek –> Romaine en zoals de 1000ste keer had Romaine mij. Kerstshoppen is al niet leuk en het is vandaag bloedheet en dat maakt het er niet leuker op. We vinden gelukkig een goedkope leuke winkel waar we meteen alles kunnen kopen. Wat een geluk, we zijn binnen 1,5 uur klaar, hohohoho. De rest van de middag zwemmen we wat, werken we aan de gedichten en oefenen de kids de handstand. een Frans vriendinnetje kan het heel goed dus kijken ze bij haar af.

Jessa handstand 1 Jessa handstand 2 Jessa handstand 3

Bij zonsondergang zit ik in de zee en ineens schieten de beelden binnen van kerstavond vorig jaar met pap. Deze avond had een hele mooie avond moeten worden aangezien wij wisten dat het zijn laatste kerst was. Helaas was het niet het diner dat we ons voorgeteld hadden aangezien hij tijdens het voorgerecht al een zware hoestbui kreeg en weer in bed moest gaan liggen. Al turende naar de ondergaande zon kreeg ik het beeld niet uit mijn hoofd en vulde ik de zee met nog wat extra water. Tranen van vreugde en verdriet door elkaar aangezien ik de pijn voelde van die avond maar ook tevens het geluk voelde van het beleven van dit moment op deze plek tijdens een hele mooie sunset. Ik realiseerde mij weer direct waarom we onder andere deze reis / zoektocht maken en dat je echt van elk moment moet proberen te genieten. Het kan allemaal zo voorbij zijn en ik denk dat we ons dit niet vaak zat realiseren en maar op de automatische piloot staan.  Wie ben ik om jullie een tip te geven, maar als ik er een mag geven dan is het echt dagelijks te genieten en vooral je onderbuik gevoel te volgen. Dit gevoel is het juiste gevoel en niet het ego dat vanuit het denken jouw toespreekt en laat twijfelen.

Sunset

S’avonds gaan we gezellig eten bij een restaurant en besluiten we voor wat luxer eten te gaan. Tigerprawns, Red snapper, Zalm, pizza etc. In totaal zijn we voor 8 personen 3404 bath kwijt. Dat is toch wel ongeveer €91 en we vinden het duur. Het blijft gek hoe snel je je aanpast aan de Aziatische tarieven en je €91 veel geld kunt vinden terwijl je daar in Nederland met 8 man nog niet eens de voorgerechten voor kunt krijgen. We maken er een gezellige avond van en genieten van de shows van het naastgelegen hotel.

Daarna zijn we bij ons resortje nog wat gaan naborrelen met de ingeslagen 7/11 drank. We hebben in het vorige resort twee Nederlandse meiden ontmoet, Daan en Haijna, beide wonende in Amsterdam . Zij zitten nu ook in ons resort en we vergezellen ons bij de kerst borrel en zo maken we er een gezellige kerstavond van.

DAG 39 KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

25 december 2016 – Ko ChangThailand

Didi verteld:

Dit was de ergste dag van de hele vakantie aangezien we de laatste kerstinkopen moesten doen en het was bloedheet en we hadden de avond ervoor wat gedronken en laat naar bed gegaan. Maar goed, we hebben eerst lekker ontbeten en vervolgens zijn de kids gaan zwemmen en pap en mam de inkopen gaan doen. Het was een flinke zoektocht maar uiteindelijk zijn we geslaagd en was iedereen happy. Ik dacht bij mijzelf dit is net wat ik niet wilde en waarom ik voor de kerst ben vertrokken maar je moet de kids tevreden houden he. Kids hebben de hele dag gespeeld en gezwommen met ziet, niek en kajo en toen wij klaar waren zijn we nog even mee gaan zwemmen. S’avonds hebben we ons tweede kerstdiner gedaan bij een thais/italiaans restaurant. Het eten smaakte erg lekker maar de kids waren door het dolle heen want het was surprise avond. Jessa heeft denk ik wel 1000 keer gevraagd is het al bijna donker, gaan we bijna beginnen etc. Uiteindelijk begon dan eindelijk de surprise avond en je kon aan de ogen van de kids zien dat ze het spannend maar toch heel leuk vonden.  De kids hadden natuurlijk emmers gevuld met tattie waar wij de cadeaus uit moesten halen en we hadden allemaal leuke mooie gedichten geschreven met hier en daar wat opdrachtjes. Lachen gieren brullen voor de kids dus. Later nog wat geborreld en lekker gaan slapen.

Begin surprise Jessa surprise 1 Jessa surprise 2 Jessa surprise 3 Jessa surprise 4 zita surprise 1

Zita surprise2 Surprise zita3 Juna surprise 1 Juna surprise 2 Juna surprise 3 Juna surprise 4 Joli surprise1 Joli surprise2 Niek surprise 1Niek surprise 2 Didi kopstand Didi cadeautje uitpakken Merry chrismas strand

DAG 40 KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

26 december 2016 – Koh ChangThailand

Didi verteld:

Goodmorning Thailand en hohoho

Blijkt dat de kerstman ook kado’s brengt Thailand. Kids ontdekken een stapel(tje) kado’s en willen snel uitpakken maar …. tante zita is net een koffie halen ( slechte timing) en dus entertainen we de kids met wat kerstliedjes etc. Als er een stapel cadeaus ligt is 15 minuten wachten heeeeel lang, dus toen Zita er eindelijk was vielen ze aan en waren de cadeaus zo uitgepakt. De kerstman had leuk ingekocht, bikini’s , snorkels, tennis set, luchtbed, armbandjes, portemonnee-tjes, boekjes, frisbee, shirtje, broekje, make-up, visnetje, kleurtjes etc. Als ik zo moet schatten toch wel voor een dikke € 75,- hahahaha, maar de kids waren superblij!

Kids cadeaus uitpakken 5Kids cadeaus uitpakken1Kids cadeaus uitpakken 3Kids cadeaus uitpakken 4

Na dat alles uitgepakt was zijn we met z’n allen het strand op gegaan om met alles te spelen. Frisbee was al een tijdje geleden en voor de kids helemaal nieuw en dat was denk ik ook wel te zien. Elke worp landde ongeveer 6 meter van je vandaan of landde direct in de zee. de snorkelsets werkte super want ze vingen direct krabbetjes en visjes. Ja zelfs Juna ving krabbetjes, ze is eindelijk over haar angst heen. Papa en Juna tenniste nog lekker wat en dat lukt toch aardig.

Joli strandJuna tennis

Smiddag’s ben ik met Joli nog gaan kanoën naar een eiland. Ongeveer een half uur kanoeen heen en een half uur terug dus was pittig voor de kleine armpjes van joli. Op het onbewoonde eiland hebben we een ketting gemaakt van touw en koraal en deze hebben we daar in de boom gehangen. Helaas waren we zo snugger om geen telefoon mee te nemen dus hebben we er geen foto’s van. Gelukkig is niek een paar dagen later nog gegaan en heeft hij foto’s gemaakt met joli. Op de foto zie je het eiland op de achtergrond.

Didi en joli kanoDidi en joli kanoJoli schelpenketting kano

Terug bij ons strand hebben we lekker wat fruit gegeten. We hadden mango en lychees. Niet normaal hoe lekker. (Bij de 2e foto zei Didi tegen mij: Romaine even je buik inhouden voor de foto. Kijk mijn blik, hihihi).

Fruit eten op strandFruit eten strandFruit eten op strand

Nog wat leuke foto’s van de meiden gemaakt.

JessaKids schommelJuna schommelJuna schommel

En ons zelf.

Uitzicht restaurant didi en romaineUitzicht restaurant

Savonds tegen zonsondergang ben ik een stuk gaan wandelen over het strand en tijdens het wandelen besloot ik maar eens wat actiever te worden en ben ik gaan rennen. Heerlijk op de blote voetjes een half uurtje over het strand gerend en wat kalorietjes verbrand. Is ook wel nodig met al dat eten en die sangsom cokes. Moet ik vaker doen was dan ook mijn conclusie.

S’avons zijn we in het dorpje gaan eten en heeft kajo ons entertaint met een dansje op tafel.

Kajo op tafel avondeten

Voor het eerst dat we een gerecht echt veel te laat kregen en ik dus naar de ober ben gegaan om te zeggen laat maar zitten en breng de rekening maar. helaas was het joli haar gerecht, maar gelukkig stond aan de overkant de pannekoeken kraam. Dus iedereen een lekkere pannekoek met nutella gegeten en nu komt het allermooiste, Naast de kraam zit een restaurant Chez David en hij verkoopt eigengemaakte bitterballen, frikandellen en frikandellen speciaal. Dus natuurlijk een lekker frikandelletje naar binnen gewerkt, heerlijk. Restaurant is van een belg die 4 jaar geleden besloten heeft naar koh chang te verhuizen en een zaakje te starten. Hij heeft ook mosselen op Belgische wijze bereid dus daar gaan we nog een keer voor terug.  Zita en Niek zijn al naar huis want kajo was moe en wij lopen nog even de 7/11 binnen om wat boodschapjes te doen. Daarna nog lekker bij ons huisje gezeten en wat drankjes gedaan met de twee Nederlandse meiden Daan en Hajni. Zij vertrekken morgen naar Bangkok en vervolgens weer naar huis. Dames bedankt voor de gezellige avonden en tot ziens in Nederland en een goede terugreis !

DAG 41 KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

27 december 2016 – Ko ChangThailand

Didi verteld:

Vandaag gaan we op ontdekkingsreis want de kids willen even er op uit. We besluiten naar de andere kant van het eiland te rijden met de scooters en daar de watervallen, mangroves en en strandjes te gaan bekijken. De andere kant van het eiland is minder toeristisch en dus willen we zien hoe het daar is. De rit duurt langer dan verwacht en er zitten weer wat leuke bergen en bochtjes bij. Na ongeveer 1,5 uur en 1 tussenstop komen we bij de mangroves. Leuk bospad met de scooters om daar te komen en dat vinden de kids geweldig.

er is een verhoogd wandelpad gemaakt waarover je door de mangrove kunt wandelen, maar de kids vinden het niet echt interessant.

Onderweg tempel draak Mangrove allemaal Mangrove joli Mangrove onderweg Mangrove didi en romaine Onderweg tempel draak

De foto’s van de drakentempel hebben we onderweg genomen dus niet in de mangrove. Na de mangrove zijn we naar het einde van de ringweg gereden en dan kun  je niet meer verder. Het is heel gek maar je kunt niet volledig rondom het eiland rijden. De weg houd op en dan moet je omdraaien en weer helemaal terug rijden. Als je de locals vraagt wanneer de weg afgemaakt wordt antwoorden ze; maybe one day, met een brede lach.

Kaart Koh Chang

Daarna nog op zoek gegaan naar een strandje maar steeds kwamen we op een verkeerd strandje terecht en dus besluiten we maar te gaan eten in een restautant. Heerlijk gegeten en Jessa even een dutje gedaan. Vanuit het restaurant had je mooi uitzicht over de baai en de mangroves.

Uitzicht restaurant lunch Jessa slaapt restaurant lunch Restaurant lunch

Iedereen was een beetje aan aangezien de toch wat lang duurde en we eigenlijk nog niet gevonden hadden waar we naar op zoek waren, dus besloten we terug te rijden. De rit opzicht is al heel mooi en je zie kleine vissersdorpjes etc. maar voor de kids is een te lange dag en zij willen graag naar huis.

Op de terugweg worden we nog door de politie aangehouden voor het niet drahen van een helm. De kids hebbenner wel een op maar niek en ik niet. Niek gaat eerst de boete betalen maar ik blijf op mijn brommer zitten. De boete is 200 bath. De agent komt naar mij toe en zegt you same. Ik zeg no me not the same. Hij zegt yes you pay. Ik zeg no he pay en wijs niek aan. Hij kijke mij aan en zegt ok drive. Ik lag mij kapot en de kids geloven nu echt dst ik de baas ben van de politie. Ik vertel hun altijd dat ik de baas ben van de wereld en ook de politie naar mij moet luistenren, hahaha. Nu met dit voorval geloven ze het evht. Waarom moet niek dan wel betalen vragenn de kids? Omdat hij niet de baas iszeg ik dan. Ik betaal niek de helft van de boeten en zo besparen we weer 200 bath.

S’avonds zijn we uitgenodigd door onze Noorse vrienden om de verjaardag van Sandra te vieren. We rijden dus weer op de scootertjes naar lonely beach om daar lekker te eten en wat te drinken. Zij vertrekken tevens de dag erna naar huis en is het dus gelijk een afscheids dineetje. Jan, Sandra, Sivert, Sophia, August and Sophie thanks for the great time and we will definitly meet again in Norway ! De oudste zoon heeft zich laten tatoeren op de traditionele wijze met bamboo en het resultaat was erg mooi. Het mooiste is dat het helemaal geen pijn doet en je er direct mee de zee/zon in kunt. Bijna geen wondvorming. Ik denk dat ik er ook nog wel eentje laat zetten hier en romaine misschien ook wel. Ik stel aan de kids voor dat we een familie tattoo zetten maar dat durven ze dan toch niet en romaine vind het geen goed idee. We nemen nog een keer een shotje, zingen het noorse happy birthday lied en nemen afscheid.

Avondeten met Noren Zonsondergang roze lucht

DE SLANG

28 december 2016 – Ko ChangThailand

Didi verteld:

Even een klein tussen verhaal omdat we dit vergeten zijn te melden en het toch wel een leuke gebeurtenis is. Een paar dagen geleden was zita op haar kamer met Juna en Jessa. Niek was kanoeen  met Joli en Romaine en ik waren boodschappen aan het doen. Toe we terug kwamen van de boodschappen kwamen de kids naar ons toe rennen, een slang, een slang, een slang ! Hoe een slang ? Wat was er nu gebeurt. Juna was de badkamer op gelopen om een drinkpakje in de prilullenbak te gooien. Toen ze de prullebak opende zag ze dat er een slang naast de prullebak zat. Ze liep de badkamer uit en zei tegen zita, er zit een slang op de badkamer. Zita gaat direct kjjken, schrikt zich kapot, trekt de deur dicht en evacueert de hele boel. Ze is naar de receptie gerend en die hadden de zelfgefabriceerde slangestok al snel bij de hand. Blijkbaar gebeurt dit vaker hier . In ale paniek vergeten ze helaas foto’s te maken.

Resultaat: Niek moet nu elke avond hat afvoergaatje in de muur afdelken met handdoeken zodat er geen slang meer kan binnen komen.

DAG 42 , KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

28 december 2016 – Koh ChangThailand

Didi Verteld

Vandaag een rustige dag aangezien gisteren erg zwaar was voor de kids. Ontbijtje, strand wat eten en ……………..  Onze eerste officiële oppasavond op Kajo. hehe eindelijk vertrouwd zita ons kajo toe na 1 jaar en 1 maand. Zita moet gedacht hebben dat wij het niet konden nadat we 3 dochters al aardig op weg hebben hahaha.

Juna overdag strand Kajo met stickers

Na het ontbijt besluiten Romaine en ik een lange strandwandeling te maken en de kids willen bij kajo blijven. Aangezien het vloed is wordt het een lange strand/zee wandeling. stukjes over het strand en stukjes door de zee. Tijdens het wandelen kunnen Romaine en ik altijd even bij kletsen/ discussiëren. Ja Romaine wordt er steeds beter in en dus bespreken we tijdens zo’n wandeling vaak ook even de zaken waar de kids niets van hoeven te weten. We komen wat leuke huisjes tegen waar we voor de lange termijn kunnen verblijven en vragen daar na de prijzen etc. Goed te doen dus zeker een mooie optie voor de toekomst eventueel. De rest van de dag lekker op het strand gehangen met de kids en huiswerk gemaakt. Ja huiswerk maken moeten ze ongeveer om de dag, maar omdat het kerstvakantie is  in Nederland doen we een weekje rustig aan.

tromgerofel ……………………………………………………………

tada, eindelijk mogen we opletten op kajo. Niek heeft als verassing een romantisch strand diner geregeld bij een heel luxe resort voor hun twee en dus mag kajo een paar uurtjes bij ons blijven. We mogen hem zelfs naar bed brengen. Terwijl wij naar ons eten lopen op het strand passeren we de plek waar ziet en niek zitten dus entertainen we kajo zodat hij hun niet ziet want dan wilt hij waarschijnlijk direct naar hun toe. Het ziet er erg mooi uit met kaarsjes , prieeltje etc en de kids vragen mij waarom doen jullie dit niet ? Ik antwoord dat we dat ook wel eens gedaan hebben maar dat dat nu tijdens deze reis niet in ons budget zit. We gaan me Kajo lekker eten in een restaurantje en tijdens het wachten schommelen we wat met een schommel die aan een boom hangt op het strand. Kajo vind het geweldig.

avondeten met kajo 1 Avondeten met Kajo 2 Op schommel met Kajo 1 Schommel met Kajo 2

We hadden ons voorbereid op een druk etentjes omdat kajo meestal erg actief is tijdens het eten maar hij was erg rustig. hij speelde wat met speelgoed, verkende de omgeving een beetje en zat op de schoot bij romaine tijdens het eten. Natuurlijk entertaint hij de kids even maar al snel merken we dat hij wat moe wordt. We rekenen af en gaan terug naar ons huisje. Hij speelt nog even met de kids op bed, krijgt de fles en daarna gaat hij lekker slapen. Ziet en niek komen een uurtje erna al thuis en we drinken er nog een paag gezellig bij ons huisje. Lijkt wel een beetje op camping life.

DAG 43 KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

29 december 2016 – Koh ChangThailand

Didi verteld

Vanmorgen was het wat bewolkt en besluiten we dus onze reisverhalen na het ontbijt wat bij te werken. Tijdens het bijwerken komt Zita en  vraagt of ik de mail van de notaris heb ontvangen, Ik ga kijken en ja ik heb de mail ontvangen. Alles is rond, Gino koopt het huis van pap en mam en iedereen krijgt zijn erfenis. In de mail staat de definitieve berekening en natuurlijk moet ik dat weer helemaal herberekenen omdat ik zeker wil zijn dat het goed is. Ik weet niet wat het is maar de Thaise zon zorgt ervoor dat je denkvermogen op een laag niveau wordt gezet want Romaine moet mij uithelpen met een zeer simpele calculatie. Ik heb nog even contact met de heer grubben van rivierdael (even reclame maken) en alles is nu helder en kan doorgaan. Ik ben erg tevreden over hoe de heer Grubben ons geholpen heeft! Na het bijwerken van ons blog en berekenen van alles vinden we het goed en gaan we lekker op een nabijgelegen strandje relaxen. Heerlijk lui dagje waar niet veel over te vertellen valt. We willen eigenlijk naar koh kood ( een eiland in de buurt) maar daar zit alles vol omdat het bijna nieuw jaar is. vanaf 2 januari wordt het overal weer rustiger en we besluiten dus op gino te wachten op koh chang en dan samen verder te gaan naar koh kood etc. Ja ik verheug mij echt op de komst van Gino want dan is het gezin helemaal compleet en kunnen we even samen genieten na zoveel maanden en alle gebeurtenissen.   Wij moeten de 15e even Thailand verlaten wegens onze visums dus waarschijnlijk gaan we dan naar Vietnam en de Filipijnen en als het aan mij ligt dan naar Indonesie, australie ( hier kunnen we slapen bij familie van claudio, dus goedkoop) en nog heel veel andere landen, hahaha. Ik weet zeker dat leven in een zonnig land echt wel fijner is dan Nederland dus wie weet komen we iets tegen. Ons huis in Nederland is nog niet verkocht dus mochten jullie iemand weten ….., dan snel even tippen. hier wat foto’s van deze heerlijke luie dag.

Kids spelen op strand 1 Kids spelen op strand 2 Kids spelen op strand 3 Didi en romaine ligstoel Zonsondergang 1 Didi selfie Didi met kajo selfie Didi, romaine en joli selfie Didi en joli selfie Foto restaurant Didi zonsondergang Kids zonsondergang l 1 Kids zonsondergang 2 Zonsondergang 2  Kids zonsondergang 4 Avondeten 1 Avondeten 2 Dikke vette nachtvlinder

DAG 44: KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

30 december 2016 – Koh ChangThailand

Romaine vertelt:
Vandaag staat er een windje en hierdoor is het wat frisser. Vooral s’ morgens heb ik sinds lang weer eens een vestje aan.
We gaan ontbijten met de kids. Na het ontbijt gaan de meiden naar hun bungalow en wij werken de blog bij. Dit is best wat werk aangezien we zo’n 5 dagen niet hebben geschreven. Dankzij de foto’s weten we wat we elke dag hebben gedaan. De verhalen zijn redelijk snel geschreven, maar die foto’s uploaden, daar heb je heel wat geduld voor nodig. De WiFi is redelijk, maar voor foto’s te uploaden moet ik bij de receptie gaan staan en dan gaat het de ene keer heel snel (dan sta ik zo wat te springen van geluk) en de andere keer moet ik een foto wel 10 keer opnieuw laden (dan heb ik af en toe de neiging om mijn telefoon zo tegen de grond te gooien) lang leven de techniek, hihihi.

Didi werkt aan het blog Didi werkt aan het blog

Tegen de middag zijn we met de meiden naar de 7-eleven gereden om de lunch in te slaan. Daarna even naar een strandje gereden om te kijken of ze de olifanten gingen wassen. Elke dag rond 13.00 uur komen op Kai Bae beach verzorgers (mahouts) met hun olifant, zodat de olifanten even lekker kunnen badderen in de zee. We kwamen net op het juiste moment. Er kwamen 2 mahouts met elk een jonge olifant aangewandeld. De meiden en wij trouwens ook, vonden het geweldig.Olifant baby Olifant baby 2

Eenmaal terug bij onze bungalows zijn we gaan lunchen, daarna zijn de meiden en ik een dutje gaan doen. In de namiddag hebben Died en ik nog een strandwandeling gemaakt en de meiden bleven bij Zita en Kajo. Niek is vandaag gaan duiken. Juna zita schommelbank Didi romaine wandeling strand

Het strand lag vol met een vreemd soort schelpen. Ze waren plat en rond, op de bovenkant een stervormige afdruk en ze waren ongeveer zo groot als een rijksdaalder. We vonden er 1 die was gebroken en zagen aan de binnenkant een ienie mienie sterretje. Na wat gegoogled te hebben zijn we erachter gekomen dat ze onder de zee-egels vallen en een benaming voor dit schelpdiertje is seadollar. Alswe ze de volgende keer tegen komen rapen we ze op. Hebben een weer wat extra dollars om van rond te komen . Nu we het toch over geld hebben. Willen jullie ons sponsoren of een bijdrage leveren aan het eten van onze kids dan kan dat op bankrekeningnummer NL30INGB0008012068 onder vermelding van help de taihuttu’s de winter door 🙂

Sand dollar

‘s Avonds zijn we het dorpje in gereden met Zita, Niek en Kajo en hebben we daar wat gegeten. Na het eten nog in een barretje wat gedronken en dobbelspelletjes gespeeld.Drankje savonds Drank savonds 2

DAG 45, KLONG PRAO BEAC, MAGIC RESORT

31 december 2016 – Ko ChangThailand

Didi Verteld:

Time flies, het is alweer 31 december en dus weer een jaar voorbij. Niek en ik gaan op zoek naar nog wat vuurwerk maar er is weining te vinden. We slagen met allebei een matje en wensbalonnen en party poppers. Overdag lekker wat aan het strand gehangen en samen gepicknickt. We zin savonds wat gaan eten aan het strand. Kids hadden erg veel zin in een gig tisch vuurwerk  maar de vuurshow die we tijdens het eten zagen was bijna spectaculairder dan het vuurwerk savonds. Waarschijnlijk toch wat klein gehouden in verband met het overlijden van de koning. Hier merk je overigens voornde rest weining van maar je merkt wel dat er een enorm respect voor de koning is. We hebben de chinese matten afgestoken en daarna de wensbalonnen met al onze wensen de lucht in gelaten. Ben benieuwd of de wensen in 2017 uit gaan komen. Lekker gezellig wat gedronken en fotosesies gemaakt met wat thaise jeugd. Ze willen op een of andere manier allemaal op de fotos met ons en hoe zatter ze worden hoe meer fotos ze maken. Een van mijn vroegere wensen is natuurlijk al deze reis dus ben benieuwd of 2017 mij /ons gaat brengen.

Wij wensen jullie allemaal een waanzinnig 2017 met heel veel liefde, geluk en gezondheid! Dat al jullie dromen mogen uitkomen en volg jullie hart !

Didi , Romaie, Joli, juna en Jessa

Eten ny Eten ny 2 Ny ziet kajo niek Wensballon

DAG 46: KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

1 januari 2017 – Koh ChangThailand

Romaine vertelt:

De eerste dag van 2017 zijn we rustig begonnen. Natuurlijk hebben we de nieuwjaarsduik gedaan in het ijskoude water en dat was heerlijk. Het was redelijk laat geworden en we hadden wat alcohol genuttigd, dus een relaxed dagje op het strand deed wat ons allen goed.
Eerst natuurlijk lekker ontbeten en daarna het strand op.

Ontbijt

Didi had een leuk idee: we gaan met koraal onze achternaam maken. Dus samen de zee in, opzoek naar koraal in de vorm van de letters van onze achternaam. Dit hield ons wel even bezig en dit is het resultaat:

Koraal Taihuttu

In de middag begonnen onze buikjes te knorren en is Didi met Zita naar de Tesco (een winkel die lijkt op de Seven-eleven, maar dan goedkoper. Eeee, wat willen we nog meer, hihihi) gereden. We hebben wat strandlakens voor onze bungalows op het gras gelegd en heerlijk met z’n allen geluncht.

Piknick

Voor de rest van de middag heb ik eerst de was weggewerkt en toen ik het droogrek nodig had kwam Didi tot de ontdekking dat er een mega rups op zat. Span deze foto’s:Mooie rups Mooie rups 2
Daarna nog wat geluierd, gedut kortom geen gekke dingen gedaan.
‘s Avonds zijn we op het strand gaan eten. Af en toe lekker gek doen hoort er ook bij en Juna vond het leuk om van mij en Didi wat foto’s te maken. Hier het resultaat:Gekke foto Romaine Gekke foto Didi en Romaine

Iedereen heeft lekker gegeten en gedronken, behalve Jessa. Die hebben we de hele avond niet gezien. Ze had 2 vriendinnetjes ontmoet en heeft daar de hele avond meegespeeld, dus tijd voor eten dat zat ervoor haar niet.

Juna op tak Joli en Juna op tak Avondeten

DAG 47 T/M 50, KLONG PRAO BEACH , MAGIC RESORT

5 januari 2017 – Koh ChangThailand

Didi verteld:

TOEVAL BESTAAT NIET

Ik vat een aantal dagen even samen omdat het voornamelijk lekker luie niks doen dagen waren op en om het strand.

De 2e januari hebben we heerlijk doorgebracht met zwemmen, een lekker lunch en avond eten op het strand. De kids hebben zich vermaakt met wat tekeningen maken, huiswerk maken en het schrijven van een brief naar hun klasgenootjes. Dit schrijven van deze brieven vonden ze lastiger dan ik gedacht had. Ze herinneren zich nog wel het een en ander van alles op de reis maar je merkt dat kinderen echt in het nu leven. Ze denken niet na over wat ze gisteren gedaan hebben of over wat we morgen gaan doen. ze zijn voornamelijk bezig met gewoon de dag minuut voor minuut door te komen. We moesten ze dus even op gang helpen maar als snel ging het schrijven va de brieven erg goed en vonden ze het leuk. Je ziet ze ook genieten als ze nadenken over de leuke en minder leuke dingen tijdens de reis. De eerste dag hebben we de helft van de brief gemaakt. de da erna de rest afgemaakt, op papier gezet en de brief mooi gemaakt met tekeningen. Het was zeker een goede oefening voor hun om hun ervaringen en emoties op papier te zetten. Gaan we vaker doen.

Postbus

Tijdens deze dagen hebben we ook een stel uit canada ontmoet. Beide van Iranese afkomst en wonen in Vancouver. ze hebben daar een groothandel in kleding. Ze trainen beide dagelijks buiten maar vooral de man valt erg op. Hij is schat ik zo’n 55 jaar maar ziet er nog topfit uit. Ik zie hem elke dag trainen, push-ups, buikspieren etc. en dat motiveert mij om toch ook maar eens wat te gaan bewegen. Ga dus lekker een stuk rennen en creëer mijn onderwater weerstand training om de spiertjes toch wat fit te houden.  ik hoor jullie denken. Wat is een onderwater weerstand training ? Nou gewoon dezelfde oefeningen doen die je op fitness apparaten doet alleen dan met de weerstand van het water. Romaine staat elke morgen vroeg op en doet de zonnegroet en ik geniet hier volop van. Ik ga een dezer dagen denk ik maar eens mee proberen te doen. We hebben kei gezellige gesprekken met de canadezen en we hebben dus weer een logeer adres erbij in canada. Ook de verschillen tussen Canada en Nederland komen uitvoerig aan bod en ik krijg toch echt steeds meer het gevoel dat we in het verkeerde land wonen. Geen ziektekosten, geen wegenbelasting, max 22% inkomstenbelasting, kinderbijslag van 300 dollar per kind per maand tot de 18 en zo nog een tal van andere zaken.

Je hoort vaak mensen zeggen toeval bestaat niet. Heel gek inderdaad want de canadezen hebben een groothandel die heet: Joli Clothing. gewoon precies hetzelfde gespeld als Joli haar naam en die ontmoet je dan op koh chang. Ik vind het heerlijk om met zoveel verschillende mensen te spreken en ik leer dagelijks van iedereen wat. Alex geeft mij de beste tip ooit. Drink rum met spa rood en nooit meer met cola. Ik besluit dan ook vanaf nu alleen nog maar rum met spa rood en een limoen te drinken want de cola is inderdaad niet zo goed voor de vet rolletjes en de gezondheid hahaha. Hij raad mij ook een boek van Erich Fromm ( to have or to be? ) aan om te lezen wat mij ook zeer interessant lijkt. zo pik je steeds nieuwe dingen op.

De 3e komt Gino aan bij ons dus de kids besluiten nog hun kamer te versieren met de kerstversiering die we nog over hadden. Het poetspersoneel helpt hun een handje mee door de handdoeken en bloemetjes toe te voegen. Ik verheug mij ook erg op de komst van Gino want dan zijn we eindelijk samen als gezin.

3 februari; weer toeval ?
De kamer is versierd en alles is klaar voor Gino om te komen. We zijn net wat aan het spelen in de zee en we zien het busje stoppen waar Gino mee gebracht wordt. We hebben veel te vertellen aan elkaar want hij heeft inmiddels het huis van pap en mam gekocht en is al flink aan het verbouwen en andersom willen wij natuurlijk onze verhalen vertellen over de reis tot nu toe. Weer een gevalletje toeval bestaat niet ? Heel vreemd maar op de dag dat Gino aankomt en wij dus samen zijn met z’n allen ontvangen we het geld van de erfenis op onze rekeningen. Het is bijna een jaar later na het overlijden van pap en dan komt het precies zo uit dat we op koh chang wanneer we bijna 1 jaar later samen komen dus ook eindelijk het hele financiële stuk kunnen afsluiten en ik voel een druk van mijn schouders vallen omdat nu mijn taak als oudste wat betreft de afhandeling van alles er nu eindelijk op zit. Was toch wat meer werk dan ik verwacht had maar de Thaise zon doet mij goed en ik wordt gelukkig weer steeds meer zen :-). We maken er een gezellige avond van en drinker er een paar (lees veel). Heerlijk gevoel om nu eindelijk aan ons zo lang gewenste avontuur te kunnen beginnen.

Versiering bed

Voor de rest doen we deze dagen weinig. De kids hebben hun huisdieren gevangen, mooie krabben in schelp,  en deze plaatsten ze in een afwasteil bij hun huisje. Ze vermaken zich hier uren mee. Zelfs Kajo wind het geweldig en steekt zijn vingertjes maar al te graag in de schelp om de krab te aaien. We gaan nog een avond naar lonely beach met Gino en Chantal en eten en drinken daar wat in een gezellig tentje. Echt Thais, lekker zittend op de grond een wat live muziek van een lokaal bandje. Jessa vind de zangeres heel mooi en goed en zit voor aan het podium, bijna in extase, te genieten van de muziek. Ze heeft een mooie hese stem met een aparte sound. Dit zijn de heerlijke momenten dat je ziet hoe jezelf en jouw kinderen kunnen genieten van zoiets simpels en realiseer je je weer dat je dit eigenlijk te weinig hebt gedaan.

We besluiten tevens om de 7e naar het volgende eiland, Koh Kood (spreek uit als koh kut) te gaan dus boeken we de tickets van de speedboat. Koh kut schijnt erg mooi maar ook heel rustig te zijn, maar dat is wel lekker want de 14e moeten wij i.v.m. onze visums alweer Thailand verlaten en zullen wij beginnen met wat reizen door Cambodja, Vietnam en de Filipijnen. Ik loop nu wel weer erg ver vooruit dus nu maar eerst eens genieten van de rest van deze dag.

Diner lonelybeach Diner lonely beach 2 Huisdieren Aapje straat

DAG 51 KLONG PRAO BEACH, MAGIC RESORT

6 januari 2017 – Koh ChangThailand

Didi verteld;

Onze laatste dag op koh chang is aangebroken. Koh chang is ons erg goed bevallen en is ook echt een eiland waar we ons een leven kunnen voorstellen. Mooi groot eiland met veel natuur en nog niet verpest door massa toerisme zoals op koh samui. Op het eiland leven vele apen die we ook weer op onze laatste dag weer even zien. Een auto stopt om te kijken en al snel zitten de apen op he dak, de spiegel en motorkap. Heel apart ok te zien dat de apen zo overal rond lopen en eigenlijk samen leven met de mensen.

Aapjes

De laatste dag moeten we onze brommers gaan inwisselen en worden we weer even herinnerd dat we in thailand zitten. Wanneer we bij een geldwissel kantoortje komen staat er een bordje met 15 minute break. We gaan dus eerst even naar de 7/11 wat boodschappen doen om later terug te gaan. Half uurtje later nog niemand aanwezig, dus maar eerst nog wat brieven op de post doen voordat we de scooters ingeleverd hebben. 1 uur later, nog steeds 15 minutes break dus we besluiten maar de scooters terug te brengen naar lonely beach. Vanuit daar weer met songthaew terug naar ons resort en onderweg komen we langs het wissel kantoortje maar raad eens. Twee uur later en nog steeds 15 minute break. Dit is typisch thailand en dus straks maar nog een keer op en neer lopen. We willen perse bij dit kantoortje wisselen omdat het gewoonweg de beste koers heeft en elke cent telt.  Savonds nog wat gegeten op het strand en daarna de tassen ingepakt want morgen vertrekken we naar koh kood met de speedboat.

Didigino gek

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!