Skip to main content

Yolotravellog terugblik filipijnen

1 maart 2017 – Cebu CityFilipijnen

We hadden van te voren verwacht dat de filipijnen het mooiste land van onze reis zou worden maar de Filipijnen is niet echt ons land en we hebben er de draai er niet kunnen vinden. Natuurlijk zijn er mooie stranden, lieve mensen etc. maar gewoon echt niet zo mooi en leuk als de omringende Aziatische landen. Dan is het ook nog eens bijna 3 x zo duur als Thailand of Vietnam en je krijg er gewoon heel weinig voor terug. De verhoudingen kloppen niet en men zegt dat het door de overheid komt die alle bedrijven heel veel extra belasting etc. laat betalen zodat de ondernemers de prijzen moeten verhogen maar dat maakt het plaatje er niet beter op.

Je ziet altijd de mooie foto’s etc van de Filipijnen en ja we hebben die plekken bezocht en die zijn ook mooi maar je kunt er niet blijven slapen om er lang van te genieten. Je moet er heen met georganiseerde tours. Je vind er nergens mooie bungalowtjes of hutjes op het strand zoals in Thailand of Indonesië. De dure resorts eisen de mooiste stranden op en de prijzen voor budget accommodaties zijn hoger dan de prijzen van de dure hotels op Bali of Koh Samui. Het eten kan niet tippen aan de Thaise, Vietnamese of Indonesische keuken en ga zo maar door.

Natuurlijk hebben we er wel van genoten want dat doen we van alles wat we meemaken, maar als je mij vraagt moet ik naar de Filipijnen gaan voor een mooie strandvakantie dan is mijn antwoord vol overtuiging NEE. Boracay kan wel een hele mooie strandvakantie zijn maar zelf daar hebben ze maar 2 maanden per jaar een heldere zee dus dg gewoon naar Thailand waar de stranden mooier zijn, het eten beter is, de mensen vriendelijker zijn, de huisjes op het strand liggen en waar alles gewoon goedkoop is of naar de Gillis bij lombok waar je met schildpadden kunt zwemmen als je voor je huisje de zee inloopt. Mocht je toch naar de Filipijnen gaan neem dan genoeg geld en geduld mee en bereid je er op voor dat het op de meeste plekken niet zo is als op alle plaatjes in de reisgidsen.

Op naar Singapore !

oh ja, de wifi op de meeste plekken op de Filipijnen is zo slecht dat we helaas de verhalen niet dagelijks op internet konden zetten.

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!