Skip to main content

Yolotravellog Vietnam – Danang

DAG 72, DALAT TO HOI AN, VIETNAM

27 januari 2017 – DanangVietnam

Didi vertelt;

Vandaag vliegen we van Dalat naar Hue om vervolgens met de minibus via danang door te gaan naar Hoi An. We vliegen omdat de treinreizen erg duur zijn en de busreizen 24 uur duren. Vliegen is op dit moment goedkoper en sneller. We betalen omgerekend €44 pp dus dat is €20 pp goedkoper dan de trein.

Vluchthaven dalat Vluchthaven dalat 2

Sochtends vroeg op en met de taxi naar het vliegveld. Dit is een ritje van 40 minuten. Bij het inchecken vervolgens even klein probleempje omdat chantal niet in het systeem stond maar na wat onderzoek kon ze toch gewoon inchecken. De vlucht duurt een uur dus die is zo voorbij. Wanneer we in Hue aankomen staat de  gereserveerde minivan klaar. We zijn met 7 dus is het goedkoper om steeds een privé van te boeken. De rit duurt normaal 2,5 uur maar we besluiten onderweg nog wat mooie dingen te bekijken en zo duurt de rit ongeveer 5 uurtjes.

Onderweg naar Hoi An 1 Onderweg naar Hoi An Onderweg naar Hoi An

Als eerst passeren we een mooie lagoon op een soort van schiereiland. Hier stoppen we voor een kleine snack. Vervolgens gaan we via de Hai Van Pass naar danang. De Hai van Pass is een hele mooie route door de berg met mooie uitzichten. Vele toeristen doen deze met de motor of scooter. In danang bezoeken we kort het cham museum. Een museum met unieke stukken uit de cham Cham sculpters Garuda cham sculpter Onderweg naar Hoi An

Historie. We houden het kort aangezien de kids het niet heel erg spannend vinden. Het museum ligt aan de beroemde dragon bridge die echt heel mooi is. Na het museum rijden we over deze brug verder naar de marble mountains. Een hoge berg met vele grotten die dienen als boeddhistische tempels. Heel mooi en heel veel trappen lopen dus ook gezond. Kids en romaine rennen de trappen op  want dat ia makkelijker. Ik probeer het ook en doe een wedstrijdje met juna. Gelukkig win ik de klim maar ik voel het wel. Toch maar wat meer trainen. De tempels liggen heel mooi tussen de bergen en grotten maar inmiddels hebben we er al heel wat gezien. De kids poseren nog even met wat japanners en traditioneel geklede dames.

MM kids and women traditional

Ik zeg tegen Romaine, zo’n jurkje moeten we ook kopen. Ziet er best sexy uit.

Marble mountains 1 Marble mountains 2 Beelden in grot marble mountains Kids in grot marble mountains Marble mountains 4 Cave temple Marble miuntain dragons Mm white boedah

Laughing boedah Marble mountain view MM white

Op de weg naar beneden passeren ons wat oudere dames die met de Vietnamese bamboe palen op hun schouders blokken ijs de trap op dragen. Heel zwaar en knap dat ze het boven krijgen.

Women ice

We kijken nog even in een winkel naar wat stenen beelden etc maar deze zijn heel erg duur en ver boven ons budget. Minibus weer in en op naar onze homestay. Een homestay is eigenlijk een hostel waar je bij de mensen thuis verblijft. Een beetje airbnb achtig. We verblijven in hoi an vip garden homestay. Een Erg leuke plek met een klein zwembadje en nette kamers. Het was tot nu toe al een lange dag aangezien we al vroeg vanochtend gevlogen zijn etc en vanavond is het vietnamees nieuw jaar dus nemen we even een tukje om bij te komen.

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!