Skip to main content

Yolotravellog Vietnam Hanoi

DAG 82, CAT BA TO HANOI, VIETNAM

6 februari 2017 – HanoiVietnam

Didi vertelt;

We vertrekken vanochtend om 09.00 uur naar Hanoi. Eerst even lekker ontbijten en vervolgens de tassen pakken om dan met de bus-boot-bus naar Hanoi te gaan. In totaal duurt de rit zo’n 4 uur en kost 200.000 dong pp. Wanneer we met de bus willen vertrekken zijn Gino en Chantal er nog niet, dus vraag ik de buschauffeur naar hun hotel verderop te rijden. Onderweg komen we ze tegen. Zij komen altijd te laat hahahaha. 45 minuten in de bus naar de haven en dan op een boot die ongeveer een uur duurt.

Bus catba

Daar weer met een bus in en die brengt ons tot in het oude centrum van hanoi. Vanuit hier is het ongeveer 300 meter lopen naar ons hotel crystal. We boeken vaak de hotels via booking.com (klik op deze link om een boeking te doen en we ontvangen beide €15 ) omdat het vaak voordeliger is dan rechtstreeks te boeken.

Hanoi hotel wandelen Wandelen naar hotel hanoi Hanoi hotel walk

Even de tassen de kamer op en lekker een stuk wandelen door hanoi. Toen de kids moe werden hebben we nog een rondrit met een soort van golfkarretje voor 7 personen gemaakt door het historisch centrum en deze heeft ons bij het hotel afgezet.

View room Oudste stadspoort hanoi Cathedraal hanoi Opera hanoi

Jessa en Romaine zijn een dutje gaan doen en ik ben de reisverhalen maar eens gaan bijwerken op deze site. Joli en Juna hebben even lekker filmpje op de iphone gekeken.

Savonds zijn we weer het oude centrum ingedoken op zoek naar een restaurantje. We komen terecht bij latern restaurant hanoi. Echt een heel mooi restaurant met heel veel lantaarntjes aan het plafond etc. Wanneer we er op lounchkussens genieten van ons eten en drinken check ik in op facebook. Jazzy, mijn nichtje reageert en zegt dat haar naam nog ergens op de muur moet staan in een hartje. Wij zoeken en zoeken, blijk ik er precies onder te zitten. We besluiten onze namen erbij te zetten maar daarvoor moet Juna op mijn schouders gaan staan om erbij te komen. Ziet er hilarisch uit maar onze namen staan erbij.

Latern bar hanoi Latern 2 Latern 3 Juna wrote latern bar hanoi Latern bar taihuttu Latern bar taihuttu

We genieten nog lekker van ons eten en de drank en rond 23.00 uur gaan we weer terug naar ons hotel om lekker te slapen. We merken dat de kids erg moe aan het worden zijn maar we hebben dan ook de laatste weken erg veel gereisd en ondernomen. Het wordt tijd dat we weer lekker kunnen relaxen op een strand en ik denk dat dit wel gaat lukken op palawan in de Filipijnen want dat is onze eerstvolgende bestemming en daar zullen we weer met de hele familie samen zijn. Ja Jessa over twee nachtjes zie je Kajo weer. ze telt al vanaf 10 dagen terug de dagen af, hahaha. Nou lekker slapen op onze veel te kleine kamer (foutje bij de boeking en te gierig om nu meer te betalen) en dan morgen alweer onze laatste dag Vietnam.

DAG 83, LAATSE DAG VIETNAM, HANOI

7 februari 2017 – HanoiVietnam

didi vertelt;

Alweer de laatste dag in vietnam. Vandag nog even hanoi verkennen en dan vertrekken we vannacht naar de filipijnen. Vanmorgen lekker ontbeten en vervolgens zijn we naar de lotte tower gegaan. Hier is een winkelcentrum, het kantoor van emirates en kun je vanuit de 65e verdieping over Hanoi kijken. Het winkel centrum is super mooi maar ook super duur dus er wordt veel gekeken maar niets gekocht. Nemen er wel even een lunch. Wanneer we vervolgens naar de bovenste verdiepeing willen komen we erachter dat het ons in totaal €40 gaat kosten en dat vinden we teveel geld. Zal best heel mooi zijn om op een glazen vloer te kunnen lopen op die hoogte maar we moeten op de kleintjes letten, dus maar naar het kantoor van Emirates. Hoezo het kantoor van emirates ? We hebben definitief besloten dat we iets langer willen blijven en dus willen we de tickets wijzigen. Hier aangekomen blijkt dit allemaal wat duurder dan verwacht dus besluiten we de tickets niet te wijzigen maar te annuleren zodat we niet de no show fee hoeven te betalen. Hoe en wanneer nu terug weten we dus niet en in een keer is het definitief dat we een open einde hebben. Wat een gek gevoel, maar wel fijn, slik. Ik vraag de dame van emirates hoe we gratis naar de top van het gebouw kunnen komen en zij zegt dat het niet kan maar dat er wel een restaurant op de bovenste verdieping is, maar dat hoort bij een hotel in het gebouw.

Op zoek dus naar het hotel. Wanneer we het hotel vinden vraag ik in de lobby of we even naar de top kunnen. Ze zegt dat het gesloten is en dat het pas na 17.00 uur kan, maar dat er wel een lounge is op de 38e verdieping is. hmmm dat brengt mij op een idee dus ik zeg tegen de kids laten we dat maar doen. Wanneer we in de lift staan duw ik op de knop 65e verdieping, wil toch zelf even checken of het echt gesloten is, hahah. De kids kijken bang en zeggen nee papa dat mag niet, dadelijk worden ze boos. en dan… ? vraag ik ze. uhhh dan, ik zeg dan kunnen ze ons alleen maar vriendelijk verzoeken om terug te gaan en zeggen wij sorry we pushed the wrong button. Op de 65e verdieping is alles geslten maar ik zie nog een lift die twee verdiepingen hoger gaat. Eerst ga ik alleen want de kids vinden het spannend. wanneer ik boven kom sta ik op het dak van de tower in een restaurant dat gesloten is maar je kunt er wel genieten van het uitzicht in de open lucht. Ik weer naar onder de kids en main halen en 5 minuten later staan we dan gratis op de het dakerras van de lotte tower op 270 meter hoogte. Niet heel erg hoog maar wel de hoogste toren van Hanoi. Samen genieten we van het uitzicht terwijl het personeel van het restaurant alle voorbereidingen aan het doen is voor de avond. We kijken vriendelijk en bedanken hun voor het mogen kijken. Hopelijk leren de kids hiervan dat je gewoon alles moet proberen en dat het ergste is wat jou kan gebeuren is dat ze jouw vragen/zeggen om het niet te doen. gewoon van de domme houden en sorry zeggen, hahah. De kids vonden het geweldig en wij hebben ons €40 bespaart.

Vanavond gaan we nog wat markten en eten en dan vliegen we naar de Filipijnen. Ik weet niet of we daar goed bereik hebben want van horen zeggen schijnt de wifi echt bagger te zijn dus het kan zijn dat het posten van de reisverhalen wat langer gaat duren.

Hanoi 1000 year Top of hanoi Lotte tower top of hanoi Fam top of hanoi Didi on top View top lotte

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!