Skip to main content

Yolotravellog Vietnam – Mekong Delta

DAG 68, MEKONG DELTA VIETNAM

23 januari 2017 – Mekong DeltaVietnam

Didi vertelt;

Vandaag naar de Mekong delta dus vroeg op want we vertrekken om 07.00 uur. We hebben een tour geboekt omdat het verkeer erg druk is nu gedurende nieuw jaar en er veel ongelukken gebeuren. Georganiseerde toeren zijn eigenlijk niet zo ons ding dus even zien of het leuk is. De busrit duurt 2,5 uur met een stop van een 30 min.

Tussenstop mekong

Doordat het nieuwjaar begint zijn de wegen super druk. Iedereen vertrekt van Ho chi Minh terug naar huis dus je ziet scooters volgeladen met mensen tassen etc. rijden over de snelweg. Lijkt wel of Ho Chi Minh leegloopt. Wanneer we aankomen in het dorpje waar we de boot op stappen worden we verdeeld over de boten en begint de tocht. Eerst nog snel even water inslaan en hoedje kopen want het is bloedheet en erg drukkend. Het zijn van zo’n boten dat wanneer iedereen een plekje gevonden heeft er nog wat van links naar rechts verdeeld moet worden want anders hangt de boot scheef. Ongelooflijk hoe 1 persoon zoveel kan schelen op zo’n grote boot. Maar goed er worden wat plekken geruild en zo is de boot weer in evenwicht.

Oude boot jessa hoed mekong mekong delta boat big

We gaan naar een eiland in de Mekong delta en bezoeken een bee farm. Niet erg bijzonder voor ons aangezien we genoeg beien in Nederland hebben en we wel weten hoe honing gemaakt wordt. Daarna varen we met kleine roeibootjes door de kleine riviertjes. Erg leuk hoe druk het is op de smalle waterwegen.

mekong delta row boat mekong delta family boat mekong delta boat tour

Vervolgens een wandeling over het eiland naar een kokosnoot plantage waar ze ons laten zien hoe ze gezonde snoepjes maken van kokosnoot pulp. Erg leuk en ook erg lekker. Nog even een fruitproeverij onder begeleiding van lokale volksmuziek en weer de boot op naar het volgende eiland.

mekong fruit restaurant kokos snoep 2 kokos snoep

Het gaat allemaal erg snel en het is erg toeristisch. Dat georganiseerde is niet echt wat voor ons denk ik. Ik rij liever zelf met de scooter rond en neem de tijd. De tweede vaart is ook leuk en onderweg moeten we weer overstappen op kleinere bootjes aangezien de grote niet door de smalle ondiepe waterwegen gaat. We varen naar een plek om te lunchen. Wel lekker maar niet bijzonder. Er is wel veel te doen. Kids kunnen wat klimmen, bamboe brug oversteken, krokodillen voeren etc.

mekong delta street didi hoed graf mekong bamboe brug 2 bamboe brug krokodillen Uitzicht mekong delta Wandeling mekong delta

Op de mekong delta eten ze echt alles. Ratten, slangen, spinnen etc. Ze geven ons dan ook een menukaart waar we dit alles op kunnen zien zodat we het kunnen bestellen. We houden ons toch maar bij de saaie gerechten.

Menu kaart melong delta

Onze gids is een volgens mij niet zon gelukkig vrouw want ze is niet al te vrolijk. Tijdens de boottocht verteld zij van alles maar wij kunnen het achterin niet horen. Komt ze naar ons toe een vraagt ze of we haar kunnen verstaan. Ik zeg nee. Antwoord zij, but I asked you many times, why you not answer. Zeg ik because I could not hear you, duhh. Ze kijkt verbaasd en begrijpt er niks van hahaha. De mekong delta is een waanzinnig mooi gebied en er valt ook heel veel te zien maar een dagtour is gewoon niet zo ons ding en zullen we ook niet snel meer doen.

We kletsen nog wat met een ander stel uit canada dat ook een jaar aan het reizen is met hun dochtertje van 3 en al snel zijn we weer in de haven voor onze terugreis naar Ho Chi Minh. Savond’s wat gegeten en gedronken, de tassen ingepakt en een keer op tijd naar bed, want morgen is de laatste dag in Saigon.

jessa en meisje hoed Uitzicht mekong delta

ps. voor diegene die het niet weten. Ho Chi Minh heette voor de oorlog Saigon. vandaar dat ik de naam af en toe door elkaar gebruik. De lokalen prefereren de naam Saigon.

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!