Skip to main content

Yolotravellog Australie – Mission Beach

DAG 168: MUSIC, THE CASOWARRY AND MISSION BEACH

6 mei 2017 – Mission BeachAustralië

Vandaag eindelijk weer met de camper op pad. We rijden vandaag met een tussenstop bij alligator creek om
Te picknicken naar mission beach. Een erg lange rit van meer dan 400 km. In europa zou je hier 4 uurtjes over doen maar door de wegen in Australië haal je dit nooits van z’n leven. We vertrekken rond 09.00 uur en komen rond 17.00 pas aan in mission beach. Dat is dus in totaal 8 uur reizen waarvan 1 uur pauze bij de creek.  Ik vraag mij ook af hoe het kan dat een groot land als Australië nog zon slecht wegennetwerk heeft. Ik vind het niet erg want vind het wel wat ruigs hebben maar wat een verschil met Europa. Alligator creek is een mooie picknickplek waar je even lekker kunt chillen aan een beekje en gebruik kunt maken van de gratis bbq daar. De rit is lang en dan komt het voordeel van de camper, de dames kunnen gewoon lekker dutten op bed terwijl ik rij, hahah. Op een gegeven moment liggen ze allemaal te slapen en luister ik heerlijk mijn muziek en geniet ik van het landschap om ons heen.  Normaal haat ik auto rijden en al helemaal lange afstanden maar hier is het toch net wat anders en er ia geen drukte op de weg wat het gewoon allemaal wat ontspannender maakt. We luisteren veel muziek van de 60’s, 70’s en 90’s en zelfs de kids vinden het leuk als we verhalen vertellen over de muzikanten en onze belevingen tijdens de verschillende platen. Ja de 80’s staan er niet tussen. We hebben het wel geprobeerd maar we moesten te vaak op next song klikken omdat deze periode echt niet onze smaak is. Tuurlijk een paar hits van jackson, cindy lauper, wham etc maar het gros van de muziek in deze periode vinden we shit. Sorry voor de 80’s liefhebbers hahaha.

Van mission beach hebben we hoge verwachtingen omdat het nog een zeer relaxte plek met hippy feeling schijnt te zijn, maar wanneer we aankomen in de regen krijgen we niet gelijk dit gevoel. Het is al snel donker dus morgen maar mission beach verkennen. Wat trouwens wel merkwaardig is is dat rond mission beach de casoary leeft. Dit is een vogel die met uitsterven bedrijft is en lijkt een beetje op een emu of struisvogel. We hebben hem geziem in de gratis rockhampton zoo maar wisten niet dat hij nog in het wild leefde. Het is een hele aparte vogel, zie de fotos, en hopelijk zien we hem een keer in het wild.

Zo nu lekker slapen en tot morgen.

DAG 169; LACK OF BEACHBARS SO PLAY BEACHGAMES.

7 mei 2017 – Mission BeachAustralië

Didi vertelt:
Vandaag eens mission beach verkennen. We beginnen met de markt die recht tegenover de camping is. Er zijn altijd leuke markten op zondag in australie en de kids vinden het leuk om er rond te neuzen. Ze vinden een paar mooie stenen die ze kopen maar voor de rest is er niet veel te koop voor hun. We maken een heerlijk strandwandeling en ik begrijp waarom mensen mission beach mooi vinden, maar in onze ogen is het niet bijzonder mooi. Het is een breed strand met palmbomen en een klein dorpje met wat winkels en restaurantjes. Ik kan begrijpen dat mensen het een relaxt dorpje vinden maar in naar onze mening is er weinig hippie aan. Misschien zijn wij wel verwend doordat we echte hippie sfeer hebben geproefd in landen zoals Brazilië en thailand maar in Australië hebben wij nog niet echt een leuk dorpje met deze sfeer kunnen vinden. Het gekste van Australië vind ik dat ze bijna helemaal geen stranden hebben met leuke strandbarretjes waar je kunt genieten van een drankje en wat (live)muziek. Ik denk dat je Australië meer moet zien als een waanzinnig mooi land met heel veel wildlife, mooie natuur etc maar niet als een relaxte strand bestemming. Daar heeft het gewoon net niet de juiste  ingrediënten voor. Begrijp ons niet verkeerd want we vinden het echt waanzinnig hier maar meer omdat we echt genieten van de natuur en beesten etc. Hmmmm misschien moeten wij het eerste echte hippie barretje op een strand ergens beginnen , hahahah. Ik denk dat het niet mag van de regering hier en dat ze de natuur zo natuurlijk mogelijk proberen te houden of zo.

Het weer is niet super dus doen we wat leuke strandspelletjes met de kids en drinken we wanneer het begint te regen een koffie in een van de barretjes in het stadje. De rest van de dag spelen de kids wat buiten en wisselt bewolking zich af met regenbuien. Super dus voor ons om weer eens het blog bij te werken en na te denken over onze toekomstplannen etc.

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!