Skip to main content

Yolotravellog Bali – Ubud

Ubud

Lekker vroeg op om met de scooters richting Ubud te rijden. We zijn benieuwd of Ubud nog altijd het gezellige dorp gebleven is. De weg erna toe is in elk geval  alweer een stuk drukker dan de laatste keer, maar het blijft een leuke rit. Aangekomen in ubud rijden we direct naar monkey forest want dat willen de kids graag. Bij de ingang begroeten de apen je al en je ziet het enthousiasme van de kids een beetje verschuiven naar angst. Eerst even entree betalen natuurlijk maar gelukkig is het nog steeds niet duur. Het is een heerlijke wandeling door monkey forest en vooral het stuk aan het water en de tempels zijn erg mooi. De kids hebben natuurlijk alleen maar oog voor de apen. Al snel klimt er een aap achter op mijn rugzak om te inspecteren of hij die open krijgt. Papa een aan op je rug, hahahah. Het is leuk om te zien hoe de apen samen leven, elkaar vlooien, de baby’s voeden etc. Gewoon net kleine mensen. Wanneer we een stuk verder lopen kopen we wat bananen om de apen te voeden. De kids durven nog niet dus mama geeft het voorbeeld. Al snel zitten er twee apen op mama en de kids lachen zich kapot. Ok nu hebben ze een beetje lef verzameld en gaan ze het proberen maar al snel komen er grote apen op hun af gelopen en geven ze snel de bananen af. Nu lachen wij ons kapot, hahahah. Een stuk verder op proberen we het nog een keer want de kids willen het gewoon gedaan hebben en ze hebben inmiddels nu echt de moed verzameld zeggen ze. En ja nu eten de apen de bananen uit hun handen en Joli durft het zelfs aan om er eentje op haar te laten kruipen. Eerst kruipt een kleine op joli om de banaan te pakken en vervolgens zie ik op de achtergrond een grote aan komen. Ik zeg tegen Joli, blijf staan er komt nog een kleintje aan. Echt een kleine pap? Ja heel schattig. En ineens springt de grote aap op haar schouders en roept joli, pap dat is geen kleine , hahahaha. De aap gaat zich ook nog eens rustig op haar schouder zitten en toont trots zijn geslachtsdeel hahahahahah. Heel leuk en super hoe de kids op deze manier steeds weer hun grenzen verleggen en angsten overwinnen. Na monkey forest gaan we richting het centrum om even rond te wandelen en te lunchen. We lunchen aan de rijstvelden wat een erg mooi gezicht is. Tijdens de lunch besluiten we een nacht te blijven slapen en zoeken we een goedkope plek. We vinden er eentje in het centrum met een klein zwembad zodat de kids even kunnen afkoelen. Twee kamers voor €28, dat is 14€ per kamer per nacht en ook nog jncl. ontbijt. Onze muggenbulten die we op de molukken hebben opgelopen zijn een beetje rood en gaan niet weg maar we denken dat het wel over gaat als we ze met rust laten. We gaan nog even nieuwe slippers kopen voor Jessa want die heeft ze weer versleten. Er liggen twee winkels naast elkaar in ubud, havaiannas en fipper. Beide verkopen ze dezelfde type slippers maar verschillen enorm
prijs. We besluiten maar voor de goedkope te gaan en wanneer ze gaan af reken zegt de dame je krijgt er een derde paar gratis bij. Dus ook maar een paar voor de rest van ons.

Savond’s bezoeken we de tempel waar ze de barong dans uitvoeren en het is prachtig. Wanneer het in een keer begint te regenen wordt de uitvoering aan de over kant van de straat verder overdekt uitgevoerd en de kids kijken de hele show af. Hoe doen ze dat met de ogen en waarom houden ze de handen zo? Even snel googlen en hun wat antwoorden geven moeten we erg vaak doen. Het leuke is dat we er zelf ook van leren. Na de voorstelling lopen we rustig terug naar ons guesthouse en inmiddels worden we echt gek van de vraag, transport? Sir you want transport?  Yes I want to transport you to the moon, hahahah. We kletsen nog wat na op ons balkonnetje en gaan lekker slapen.

Smorgens een lekker ontbijt, pannekoeken met banaan, en daarna rijden we richting de rijstvelden om deze te bezichtigen. We hebben besloten om ons bezoek aan de green school niet te doen aangezien we de prijzen hebben bekeken en die zijn niet echt onze catagorie ☺️, met €16000 per kind per jaar. De rijstvelden zijn super mooi en we genieten even van de rust in het Orange cafe midden tussen de rijstvelden. De kids vermaken zich met de poes van het cafe en wij genieten van onze smoothie en het uitzicht op de rijstvelden. Na een uurtje rijden we weer verder en gaan we naar de markt van Ubud maar hier merken we al snel dat de prijzen veel te hoog zijn. We komen op de terugweg nog een kopi luwak plantage tegen wat wel leuk was omdat Joli daar afgelopen jaar een werkstuk over heeft geschreven voor school en rijden weer terug naar Sanur. Aangekomen bij ons hotel duiken de kids gelijk het zwembad in want het is erg warm. Daarna gaan ze even een uurtje slapen en ga ik nog maar een keer het dorp verkennen met de scooter. Ik kom terecht bij een Nederlands tentje waar ze eigen gemaakte frikandellen en bitterballen verkopen en besluit ze maar eens te proeven. Smaken goed dus straks maar terug met de kids. Wanneer ik terug kom blijkt Jessa een beetje koorts te hebben en is juna te moe om mee te gaan naar de Nederlandse bar. Ik ga samen met Joli en ook Joli vind de frikandel lekker. We praten nog even met de eigenaar en deze bied ons ook aan om samen een keer naar wat huizen te gaan kijken als we terug komen vanuit Australië. Daarna lekker op tijd naar bed want morgen is alweer de laatste dag Bali voordat we naar Australië vliegen. We gaan morgen naar de Nederlandse school in sanur kijken om de kids een indruk te geven van de scholen op bali voor het geval we besluiten hier wat langer te blijven. Selamat tidur en tot morgen.

Sochtends weer lekker ontbijten, de kids zwemmen en dan gaan romaine en ik proberen een campervan te boeken voor Australië.  Het is erg lastig om er eentje te vinden en alles is of volgeboekt of is te duur. We besluiten het maar uit te stellen en in Australië te regelen. Romaine heeft sinds een dag last van een plek onder haar oksel en mijn muggenbulten veranderen langzaam in wondjes. Och ja zeewater zal wel goed doen dus maken we ons er maar geen zorgen om. We relaxen de rest van de dag wat en doen nog wat inkopen voor Australië. Voornamelijk kleding voor de kids omdat dat hier nog goedkoop is. Savond’s lopen we uit bij een live band die echt super is. We staan even te kijken maar ze zijn zo goed dat we er maar bij gaan zitten en er een paar drinken. Wat een top act. Heerlijke laatste avond in bali voordat we morgen vertrekken naar Australië. Bali is ons erg goed bevallen en ja het is niet het eiland met de mooiste stranden, maar wel een eiland met cultuur en goede voorzieningen om te wonen. Wanneer je mooie stranden wilt dan vaar je een half uurtje naar Nusa lembongan of 1,5 uur naar de Gillis, maar om te leven lijkt Bali ons helemaal niet verkeerd. Goodbye Bali and see you again soon!

Boek Didi Taihuttu en The Bitcoin Family

JUST ONE CLICK AWAY

Add your Name and your E-mail address in the field below and you can start the download of my 5 secrets to save time and earn Bitcoins! We also share how we multiply our Bitcoins and how you can prepare and travel on crypto with kids!

 

You will also receive an Email when our Book will be available in English and receive a 5% discount!

You have Successfully Subscribed!